Розкрито документи РНБО України часів анексії Криму: опубліковані фото
Категорія
Політика
Дата публікації

Розкрито документи РНБО України часів анексії Криму: опубліковані фото

Розкрито документи РНБО України часів анексії Криму: опубліковані фото

Стали доступні протоколи і стенограми Ради національної безпеки і оборони, де приймалися колективні рішення з реагування на російську агресію в Криму від 28.02.2014.
Витяги зі стенограми РНБО опублікував на своїй сторінці в Facebook народний депутат Борислав Береза, передає ONLINE.UA.
Зокрема, з документів видно, що прем'єр-міністр Арсеній Яценюк вимагав не провокувати Росію і не оголошувати військовий стан, лідер фракції "Батьківщина" Юлія Тимошенко закликала військових не вчиняти будь-яких дій, тодішній голова Служби безпеки Валентин Наливайченко також висловився проти впровадження військового положення. Єдиним, хто підтримав запровадження воєнного стану на півострові, був Олександр Турчинов.
Нагадаємо, в кінці лютого 2014 року з Росії і кримських баз Чорноморського флоту РФ були перекинуті війська без розпізнавальних знаків, які окупували Кримський півострів. 16 березня 2014 року на території півострова і в Севастополі пройшов псевдореферендум про статус Криму, за сфальсифікованими результатами якого Росія включила його до свого складу. Ні Україна, ні Європейський Союз, ні США не визнали це голосування і вважають, що Росія анексувала півострів.













Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?