Кравчук назвав умову повернення Криму Україні: відео інтерв'ю
Категорія
Політика
Дата публікації

Кравчук назвав умову повернення Криму Україні: відео інтерв'ю

Кравчук назвав умову повернення Криму Україні: відео інтерв'ю

Екс-президент України Леонід Кравчук

назвав умову повернення Криму Україні.


Про це він сказав в інтерв'ю

Радіо Свобода

, передає ONLINE.UA.


"Вона ніколи не погодиться віддати Крим. Це виключається, щоб Росія добровільно погодилася віддати Крим. Крим може піти сам або опинитися в такому становищі, що виходу іншого не буде. Це тоді, коли Росії стане не до Криму. Коли Росія сама почне розвалюватися як багатонаціональна держава і перед нею постануть питання самозбереження", - сказав Кравчук.


"Крим сьогодні для Росії - це додаткове навантаження. Як свого часу для України. Я вже розповідав якось про те, як Хрущов і Аджубей приїхали в Крим подивитися, як живуть люди, і Хрущову назустріч вийшли сотні жінок, опухлих від укусів москітів... вони ж були курські, тамбовські, вони не знали, що таке москіти, і не знали, як розвивати там сільське господарство. Вони сказали Хрущову, що тут картопля не росте, і просили: "Заберіть нас звідси". Це пише в своїх спогадах сам Аджубей", - розповів він.


"І тоді Хрущов, не зупиняючись в Сімферополі, сідає на поїзд і їде не в Москву, а в Київ. Був першим секретарем тоді Кириченко, Хрущов приїхав до нього і сказав, що Україна повинна взяти Крим собі. Тільки Україна, каже, може допомогти Криму, тому що ви поруч, у вас є можливість, є сили. Кириченко запротестував. Він розумів, що таке взяти запущену територію...", - додав екс-президент.


"Вони разом поїхали в Москву, і на Політбюро ЦК КПРС Кириченко фактично змусили, щоб Україна взяла Крим. Це я відповідаю тим, хто говорить, що Крим подарували Україні, що Україна так була щаслива... Сотні мільярдів були вкладені в Крим. Ні доріг, ні магазинів, ні курортів - нічого ж не було, все було відновлено і заново побудовано. А зараз це все знову руйнується, на жаль. І хочуть перетворити Крим на військову базу російської держави. Це означає шлях в нікуди", - резюмував Кравчук.



Як повідомляв ONLINE.UA,

Кравчук розповів, про що він поговорив би з президентом Росії

Володимиром Путіним і чи погодився б подати йому руку.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?