Комп'ютер вирахував ймовірних лауреатів "Оскара"
Категорія
Культура
Дата публікації

Комп'ютер вирахував ймовірних лауреатів "Оскара"

Комп'ютер вирахував ймовірних лауреатів "Оскара"
Джерело:  Укрінформ

Сайт FiveThirtyEight опублікував результати комп'ютерного моделювання шансів номінантів премії "Оскар" отримати заповітну статуетку.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Укрінформ.
Ресурс FiveThirtyEight за останній місяць опитав вісьмох ентузіастів, які вважають, що їм вдалося знайти кращий спосіб передбачити хід і результат оскарівських перегонів.
Поки результати більшості прогнозів майбутнім переможцем називають "Легенду Г'ю Гласа" з Леонардо ДіКапріо в головній ролі. Другим найбільш імовірним кандидатом на перемогу є фільм "В центрі уваги" Томаса МакКарті.

Безапеляційним кандидатом №1 на перемогу в категорії "Кращий режисер" є Алехандро Гонсалес Іньярріту з фільмом "Легенда Г'ю Гласа". До нього пальма першості належала Джорджу Міллеру, режисерові стрічки "Божевільний Макс: Дорога люті". Власний алгоритм порталу FiveThirtyEight також пророкує перемогу "Легенді Г'ю Гласа" з Леонардо ДіКапріо в головній ролі.

Більшість із семи систем пророкувань назвали Леонардо Ді Капріо майбутнім володарем "Оскара" за кращу роль першого плану. Певні шанси мають Едді Редмейн і Майкл Фассбендер.

Алгоритм FiveThirtyEight каже, що найкращою актрисою повинна стати Брі Ларсон за роботу у фільмі "Кімната". Але Дженіфер Лоуренс і Шарлотта Ремплінг, а також Кейт Бланшетт теж мають непогані шанси.


Аналіз інших премій дав таке пророцтво: вірогідним кандидатом на "Оскар" за роль другого плану може стати Алісіа Вікандер "Дівчина з Данії". Одразу за нею Кейт Уінслет, яка зіграла у фільмі "Стів Джобс". До речі, за Уінслет "хворіють" моделі інтернет-передбачення, а ось з аналізу рецензій та за опитуваннями перемагає Вікандер. Боротьба може вийти цікавою.

За чоловічу роль другого плану змагаються Сильвестр Сталлоне і Том Харді. Конкуренцію їм може скласти Марк Райленс.

Кожен з методів розрахунку переможців заснований на даних з різних джерел.


Власний метод порталу в минулому році зміг передбачити переможців у шести номінаціях. Він спирається на дані інших премій.


Цього року автори сайту звернули увагу на модель Бурака Текін, яка збирає згадки про ту чи іншу стрічуц в Google News. Модель Пола Сайнмана обробляє твіти. Обидва механізми стають більш точними в міру наближення до вечора вручення жаданих статуеток.


Другий тип пророкувань заснований на попередніх нагородженнях і номінантів. У свою чергу Зак Віснер-Гросс і Ренді Голдмен обробляли дані бокс-офісу стрічок і робили свій "переможний" рейтинг за даними сайту Rotten Tomatoes.


Раніше ONLINE.UA повідомляв, що

статуетка Оскара отримає оновлений дизайн

.


Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?