Уряд відзвітував про виконання плану для асоціації з ЄС: з'явився документ
Категорія
Політика
Дата публікації

Уряд відзвітував про виконання плану для асоціації з ЄС: з'явився документ

Уряд відзвітував про виконання плану для асоціації з ЄС: з'явився документ
Джерело:  online.ua

Оприлюднено звіт про виконання Угоди про асоціацію та Порядку денного асоціації Україна-ЄС, який склав Урядовий офіс з питань європейської інтеграції.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Урядовий портал.
Звіт складається з декількох блоків і є оцінкою української сторони, базується на інформації, представленій органами державної влади, залученими до виконання відповідних завдань.
Мета звіту - інформування громадян України, представників неурядових організацій, а також міжнародної спільноти, в тому числі інститутів ЄС і його держав-членів, про прогрес України в реалізації цілей політичної асоціації та економічної інтеграції з ЄС.
Зокрема, в звіті про виконання порядку денного асоціації та Угоди про асоціацію між Україною та ЄС, що охоплює період з січня по жовтень 2015 року, подана інформація про притягнення проектів міжнародної технічної допомоги для виконання завдань у сфері європейської інтеграції та Угоди про асоціацію, наведені приклади використання такої допомоги в розрізі досягнутих результатів.
Звіт також містить підсумки основних подальших заходів, спрямованих на впровадження порядку денного асоціації та Угоди про асоціацію, в тому числі щодо законопроектів, зареєстрованих для розгляду у Верховній Раді.
У цьому блоці містяться відомості про виконання пріоритетів Порядку денного асоціації в частині конституційної реформи, виборчої реформи, реформи системи попередження і боротьби з корупцією, реформи системи правосуддя, реформи в сфері державного управління, в дерегуляції, реформи державних закупівель, податкової реформи, в тому числі відшкодування ПДВ, в частині зовнішнього аудиту, реформування енергетичного сектора.
Звіт про виконання Порядку денного асоціації та Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом (за 2015 рік)
Як повідомляв ONLINE.UA, 18 лютого Верховна Рада схвалила два «безвізових» закони: закон про внесення змін до Кримінального та Кримінально-процесуального кодексів щодо процедури арешту майна та спеціальної конфіскації та закон про прокуратуру - другий з трьох останніх законів, необхідних для встановлення безвізового режиму з Євросоюзом.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?