У Росії погіршилася ситуація з правами людини - правозахисники
Категорія
Світ
Дата публікації

У Росії погіршилася ситуація з правами людини - правозахисники

У Росії погіршилася ситуація з правами людини - правозахисники
Джерело:  Крим.Реалії

Міжнародна правозахисна організація Amnesty International в черговий раз відзначила серйозне погіршення ситуації з дотриманням прав людини в Росії.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Крим.Реалії.
«Свобода вираження поглядів та мирних зібрань, як і раніше, суворо обмежувалася, російська влада мала домінуючий вплив над ЗМІ і розширювала контроль над інтернетом», - йдеться в щорічній доповіді Amnesty International про ситуацію з правами людини в світі.
Згідно з доповіддю, в минулому році в Росії зростала кількість людей, які були заарештовані і звинувачені в кримінальних злочинах за критику державної політики. Зокрема, вперше учасник мирного вуличного протесту Ільдар Дадін був засуджений за законом 2014 року, що впроваджує кримінальну відповідальність за неодноразову участь в несанкціонованих акціях.
Правозахисники відзначають, що на Північному Кавказі зменшилася кількість нападів озброєних угруповань. Однак, згідно з доповіддю Amnesty International, правоохоронні органи в цьому регіоні, як і раніше, практикують викрадення, незаконні затримання, тортури і жорстоке поводження з затриманими.
Раніше повідомлялося, що Європарламент засудив безпрецедентні порушення прав людини в анексованому Росією Криму.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?