Джамала розкрила головний сенс своєї пісні для "Євробачення"
Категорія
Культура
Дата публікації

Джамала розкрила головний сенс своєї пісні для "Євробачення"

Джамала розкрила головний сенс своєї пісні для "Євробачення"
Джерело:  Дощ

Співачка Джамала, яка представлятиме Україну на пісенному конкурсі "Євробачення" в Стокгольмі, розкрила зміст своєї композиції «1944».
Про це артистка розповіла в ефірі Дождя, передає ONLINE.UA.
"Це пісня про повернення додому, про повернення до коріння, вона про те, що людина обов'язково повинна пам'ятати своє коріння. Повинна знати, звідки вона, це вирішить її проблеми, і взагалі в глобальному сенсі, тому що коли людина точно розуміє, звідки вона, хто її предки, їй легше впоратися навіть із психологічними якимись труднощами в житті. Ну це ось моя така філософія, і так вона була виражена в пісні «Шлях додому», і я її знімала в Грузії. Правда, дуже схоже на Крим, і навіть до болю в серці схоже на Крим. Бо зараз я не бачу можливим знімати в Криму, на жаль", - розповіла співачка.
Джамала зазначила, що у неї не було сумнівів в тому, що таку пісню можна представляти на конкурсі, а навпаки, вона хоче, щоб її історію почули і подібні трагедії не повторювалися знову.
"Сумніви тільки в тому, що я розуміла, що я занадто відкриваю душу, відкриваю історію своєї родини. І я розуміла, на що я себе прирікаю, що мені доведеться розповідати про це знову і знову, і повірте, це не найприємніше, розповідати про смерть в вагонах, про ці страждання та інше. Але це потрібно, мені це було важливо і потрібно для того, щоб звільнити більшою мірою себе. Ось я тут зараз говорю, напевно, егоїстично, але розумієте, це був на моїй душі камінь. Адже кожен раз, коли я в дитинстві сідала за стіл, мій дідусь мені казав: «Ось, а коли я був у твоєму віці, у мене хліба не було, а ось тоді ми пили воду з калюжі», і інше, інше. Я чула це з року в рік, я тоді дратувалася, як нормальний тінейджер, тобто «ой, знову ці старі зі своїми історіями». А зараз, коли я стаю дорослішою, мудрішою, я розумію, що я не хочу, щоб подібні трагедії повторювалися зараз", - розповіла вона.
Співачка вважає, що розповідати про такі речі, як депортація кримських татар так само необхідно, як про Голокост.
"Це важливо знати і говорити про це, адже ми з вами на сьогоднішній день дуже багато знаємо інформації про Голокост. За рахунок чого? За рахунок того, що ми знаємо, у нас є книги, у нас є дані, у нас є кіно, прекрасні і неймовірні, один «Список Шиндлера» чого вартий, у нас є музика тощо. Тобто за рахунок цих засобів люди дізналися більше інформації про Голокост, дізналися про трагедію, щоб це не повторилося ніколи знову. Відповідно, мені б хотілося розповісти про цю трагедію, щоб нічого схожого не виникало. І чому в другому куплеті я говорю про те, що We could build a future / Where people are free / to live and love, ми можемо побудувати майбутнє, де люди живуть і вільно люблять в більш щасливий час, без прив'язки якоїсь...", - зазначила Джамала.
Раніше Джамала розповіла, де візьме гроші на поїздку на пісенний конкурс Євробачення-2016 до Стокгольму.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?