Останній альбом Девіда Бові став Instagram-серіалом
Категорія
Культура
Дата публікації

Останній альбом Девіда Бові став Instagram-серіалом

Останній альбом Девіда Бові став Instagram-серіалом

Останній студійний альбом Девіда Бові "Blackstar", який вийшов в день 69-річчя співака 8 січня, за два дні до його смерті, перетворили на міні-серіал, який покажуть в Instagram.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на ZN.UA
16-серійний серіал стане "візуальною інтерпретацією" пісень, які увійшли до альбому. Ролі в серіалі виконають Таві Гевінсон і Патриція Кларксон.
Сценарій серіалу для соціальної мережі написали Керолін Сесілія і Ніккі Борг, яким Бові надав записи зі свого 28 студійного альбому "без будь-яких обмежень або умов з його боку". Серіал повинен запросити глядача "в подорож настроями, створеними за допомогою музики, текстів і творчої роботи". Перша серія серіалу буде представлена ​​25 лютого.
Раніше повідомлялося про те, що альбом Бові "Blackstar" очолив чарт журналу Billboard. За перший тиждень була продана 181 тисяча копій альбому, що стало найбільшою кількістю проданих примірників альбомів Бові з 1991 року. Крім того, "Blackstar" перервав пятитижневе лідерство альбому Адель "25".
Останній альбом Бові був високо оцінений критиками. Журнал Rolling Stone охарактеризував Blackstar як "кращий антіпоп-музичний шедевр Бові з сімдесятих років".
Девід Бові (справжнє ім'я Девід Джонс) народився 8 січня 1947 року в Лондоні. Він почав музичну кар'єру в кінці 1960-х років, вплинув на багатьох музикантів.
Бові прославився в 1972 році своїм альбомом The Rise and Fall of Ziggy Stardust, який одразу ж зробив його зіркою. Він досяг всесвітньої популярності як рок-співак, а крім того, вплинув на подальші покоління музикантів у найрізноманітніших напрямках сучасної музики. Такі альбоми Бові, як, наприклад, Young Americans і Let's Dance, незмінно супроводжувалися успіхом.
У 2002 році в опитуванні ВВС "100 найбільших британців" Бові зайняв 29-е місце. Протягом кар'єри музиканта були продані понад 136 мільйонів платівок - з цим результатом він увійшов в десятку найуспішніших артистів в історії популярної музики Великобританії.
Шість альбомів Девіда Бові входять до списку "500 найкращих альбомів усіх часів" за версією журналу Rolling Stone. У 2004 році журнал Rolling Stone віддав Бові 39-е місце в списку "100 найвидатніших виконавців рок-музики всіх часів" і 23-у позицію в списку "100 найкращих вокалістів всіх часів".
Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Девід Бові помер від раку.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?