Якою має бути дієта при астмі
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Якою має бути дієта при астмі

Якою має бути дієта при астмі
Джерело:  Домашнє вогнище

Згідно з дослідженнями, зміна харчування може вплинути на здоров'я організму і полегшити страждання від астми.
Про це повідомляє ONLINE.UA.
Ознайомтесь з деякими рекомендаціями експерта Хелени Бонда.
Астма виникає як алергічна реакція на зовнішні подразники або як симптом загального погіршення здоров'я організму. Останні дослідження показують, що зміна харчування може значно полегшити вам життя. Ось на що вам потрібно звернути увагу.
Фрукти та овочі
Намагайтеся при кожній нагоді їсти їх в свіжому вигляді, чим більше, тим краще. Доведено, що вітаміни прямо впливають як на загальний стан організму, так і на ваші легені.
Середземноморська дієта
Оливкова олія, цільнозернові каші і хліб, помідори, жирна риба, багато фруктів і овочів і лише трохи м'яса - в цьому вона і полягає. Середземноморську дієту рекомендують астматикам багато лікарів і вона дає хороші результати.
Омега-3 жирні кислоти
Любите рибу? Дуже добре. Оселедець, скумбрія, лосось, сардини і тунець а також всі види прісноводної риби містять корисні жирні кислоти, що полегшують роботу легенів. Бонусом ви отримаєте оздоровлення серця, поліпшення зору і роботи мозку.
Вітамін А
Жиророзчинний бета-каротин, він же вітамін А міститься у всіх червоних фруктах, включаючи персики, абрикоси і манго і, зрозуміло в моркві і бататі. Допомагає не тільки легеням, але і зору.
Дефіцит вітаміну D
Цей «сонячний вітамін», що виробляється клітинами нашої шкіри під впливом ультрафіолетового світла, дає нам природне здоров'я з квітня по вересень. Але в зимовий період вам просто необхідно поповнювати його запаси з їжі: яєць, грибів і жирної риби.
Дефіцит вітаміну найсильніше позначається на наших легенях.
Підвищуйте імунітет
Симптоми астми посилюються, коли ви ослаблені. Щоб уникнути цього, вам необхідно підтримувати імунітет здоровим харчуванням, що включає в себе комплекс: вітамін А, вітаміни групи В, С і D і такі мінерали, як цинк, мідь, селен і залізо. Їжте більше птиці, яєць, цільних необроблених зерен, зелених листових овочів і помаранчевих фруктів. Так, мандарини добрі не тільки на Новий Рік.
Отримуйте більше антіоксидантів
Кращими антиоксидантами є вітаміни С і Е. Вони запобігають запальним процесам і захищають ніжну тканину ваших легенів. Вітамін Е міститься в рослинних оліях, авокадо, горіхах і насінні.
Джерелами вітаміну С служать всі цитрусові, ківі, чорна смородина та інші ягоди а також зелені листові овочі: брюссельська капуста, білокачанна капуста, шпинат і брокколі, помідори і перець.
Магній
Нестача магнію призводить до судомних і напружених м'язів, тому його дефіцит особливо відчувається при астмі. На щастя, магній міститься в багатьох продуктах, тому потрібно дуже постаратися і їсти занадто одноманітну їжу, щоб довести себе до його дефіциту.
Джерела магнію: цільнозернові мюслі, хліб і макарони, бурий рис, горіхи, насіння і боби. А також дари моря: всі молюски та всі види жирної океанічної риби.
Чого слід уникати при астмі?
Вплив харчових продуктів на посилення симптомів астми дуже індивідуальний, тому слід вести щоденник, щоб відзначати, після якої їжі ви почуваєтеся гірше.
Але найбільш поширені винуватці утруднення дихання це борошняні вироби з борошна вищого гатунку, горіхи і молочні продукти. Проконсультуйтеся зі своїм лікарем і, при необхідності, пройдіть тести на алергени. Так ви зможете точно дізнатися, чого вам слід уникати за столом.
Раніше ONLINE.UA повідомляв, що солодкі напої негативно впливають на мозок.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?