У Мінську пройшли переговори щодо Донбасу: головні результати
Категорія
Політика
Дата публікації

У Мінську пройшли переговори щодо Донбасу: головні результати

У Мінську пройшли переговори щодо Донбасу: головні результати
Джерело:  online.ua

У Мінську закінчилися переговори Тристоронньої контактної групи з питання стабілізації ситуації на Донбасі.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Facebook прес-секретаря офіційного представника України в Тристоронньої контактній групі Леоніда Кучми Дарки Оліфер.
На засіданні члени Тристоронньої контактної групи обговорили проблеми припинення вогню на Донбасі, відведення важких озброєнь з лінії зіткнення, верифікації цього відведення представниками спеціальної моніторингової місії ОБСЄ.
На засіданні було відзначено, що постійні порушення режиму тиші на Донбасі і регулярні обстріли контрольних пунктів в'їзду-виїзду не дають групі просуватися практично з усіх питань.
Також обстріли заважають роботі фахівців з розмінування. Україна запропонувала, щоб маркуванням замінованих ділянок в "сірій зоні" зайнялися експерти міжнародних гуманітарних організацій.
Звільнення чотирьох українських військовослужбовців з полону бойовиків 20 лютого було позитивно оцінено членами Тристоронньої контактної групи, але вони також відзначили, що необхідно докласти більше зусиль для звільнення заручників.
Також на засіданні оголосили новину про те, що 26 лютого будуть звільнені ще чотири людини.
Бойовикам пред'являть вимогу допустити фахівців з міжнародних гуманітарних організацій "Лікарі без кордонів" і Міжнародного Комітету Червоного Хреста до заручників і ув'язнених, які перебувають на тимчасово непідконтрольній українському уряду території Донецької та Луганської областей.
Україна продовжує наполягати на тому, що вибори в регіонах Донецької і Луганської областей можливі тільки після відновлення повного режиму тиші, виведення іноземних військових підрозділів з території України і відновленням контролю українського уряду над українсько-російським кордоном.
Була призначена дата наступного засідання Тристоронньої контактної групи: 2 березня в Мінську, перед засіданням глав МЗС Нормандської четвірки в Парижі, яка відбудеться 3 березня.
Як повідомляв ONLINE.UA, штаб АТО оголошував інформацію про останні події на Донбасі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?