ІДІЛ отримує компоненти для вибухівки з 20 країн світу
Категорія
Світ
Дата публікації

ІДІЛ отримує компоненти для вибухівки з 20 країн світу

ІДІЛ отримує компоненти для вибухівки з 20 країн світу

Більше 50 компаній з 20 країн світу здійснюють поставки компонентів, які терористичне угрупування Ісламська держава використовує для виготовлення вибухових пристроїв.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Deutsche Welle.
Такі дані наводить неурядова організація Conflict Armament Research (CAR), розташована в Лондоні. Її експерти поділяють 20 країн і 51 компанію на три категорії: виробник, посередник і "заявлений споживач".
Серед виробників компонентів для вибухівки названі компанії з Бразилії, Румунії, Китаю, Туреччини, Бельгії, Нідерландів, Ірану, Індії, Австрії, Чехії, Японії, США, Швейцарії та Фінляндії. Посередниками зазвичай виступають фірми з Туреччини, Росії, ОАЕ, Іраку, Лівану, Китаю і Індії.
Офіційним кінцевим споживачем деяких компонентів в більшості випадків вказується Ірак. Лідером за кількістю компаній, які поставляють терористам ІДІЛ компоненти для вибухівки є Туреччина (13 фірм).
"Можливо, найважливішим є те, з якою швидкістю ІДІЛ вдається отримувати компоненти для виготовлення вибухових пристроїв", - відзначають експерти CAR.
За їхніми даними, компоненти виявляються в розпорядженні ІДІЛ вже через місяць після їх надходження до тієї чи іншої компанії в регіоні, що, на думку експертів, "говорить про відсутність контролю з боку урядів країн регіону і самих компаній".
Матеріали доповіді засновані на результатах дослідження більше 700 компонентів, які ІДІЛ використовувала для вибухових пристроїв. Дослідження група експертів CAR проводила з липня 2014 року по лютий 2016 року в Сирії і Іраку на замовлення Євросоюзу.
Раніше повідомлялося, що прихильники терористичної організації Ісламська держава випустили відео з погрозами на адресу засновника Twitter Джека Дорсі і Facebook Марка Цукерберга.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?