МОЗ Чехії повідомило про перші в країні випадки зараження вірусом Зіка
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

МОЗ Чехії повідомило про перші в країні випадки зараження вірусом Зіка

МОЗ Чехії повідомило про перші в країні випадки зараження вірусом Зіка

У міністерстві охорони здоров'я Чехії заявили про перші в країні випадки зараження вірусом Зіка.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Радіо Свобода.
Як заразилися люди, поки не уточнюють. Подробиці представники чеського МОЗ планують повідомити пізніше 25 лютого.
Як відомо, останнім часом вірус Зіка швидко поширюється в Центральній і Латинській Америці. За прогнозами ВООЗ, в цьому регіоні протягом наступного року може захворіти від 3 до 4 мільйонів осіб.
Всесвітня організація охорони здоров'я 1 лютого оголосила спалах хвороби, викликаний вірусом Зіка, надзвичайною ситуацією в області охорони здоров'я міжнародного масштабу.
Лихоманка Зіка, викликана цим вірусом, викликає у хворих незначне підвищення температури та погіршення самопочуття, легкий біль в голові, м'язах і суглобах, а також висип на шкірі. Вона проходить за кілька днів або за тиждень. За даними ВООЗ, ця хвороба може призвести до мікроцефалії і пошкодження мозку новонароджених дітей, якщо вірусом захворіє вагітна жінка.
Нагадаємо, 5 лютого Іспанія підтвердила, що у вагітної жінки було діагностовано вірус Зіка - перший подібний випадок в Європі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?