Екс-керівника ГПУ викликали на допит
Категорія
Політика
Дата публікації

Екс-керівника ГПУ викликали на допит

Екс-керівника ГПУ викликали на допит
Джерело:  ГПУ

Колишній в.о. генпрокурора Олег Махніцький викликаний до Генеральної прокуратури на допит як свідок.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу ГПУ.
"Відділом із розслідування злочинів, скоєних працівниками органів прокуратури управління з розслідування злочинів, скоєних співробітниками правоохоронних органів Головного слідчого управління Генеральної прокуратури України розслідується кримінальне провадження за фактами перевищення посадовими особами Генеральної прокуратури України своїх службових повноважень, які перешкоджали в проведенні досудового розслідування у кримінальному провадженні за фактами протидії протестним акціям за ознаками кримінального злочину, передбаченого ч. 3 ст. 365 (перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу) КК України", - йдеться в повідомленні.
У ГПУ зазначили, що викликають свідка у зазначеному кримінальному провадженні колишнього в.о. генпрокурора Махніцького, але той на систематичні виклики до слідчого не приходить.
У період з грудня 2015 року - лютий 2016 органом досудового слідства здійснювалися телефонні дзвінки на номер, який був у користуванні Махніцького, з метою запросити його для допиту в якості свідка за вищевказаним кримінальним провадженням, проте в ході зазначених дзвінків встановлено, що цей номер оператором мобільного зв'язку не обслуговується.
За допомогою засобів поштового зв'язку, рекомендованими пріоритетними листами направлені повістки Махніцькому за адресами його проживання в містах Львові та Києві, проте повістки повернулися в Генпрокуратуру в зв'язку з тим, що адресат за вказаними адресами не проживає.
Махніцький, відповідно до вимог ст 133, 135 КПК України, викликається до старшого слідчого з особливо важливих справ Головного слідчого управління Генпрокуратури Козюри за адресою: м. Київ, вул. Борисоглібська, 18, каб. № 508 (Тел. 200-71-66), для допиту в якості свідка в кримінальному провадженні за ознаками кримінального злочину, передбаченого ч. 3 ст. 365 КК України.
Раніше повідомлялося, що прокурори і слідчі прокуратури, які займалися справою про так званих «діамантових прокурорів» продовжують обіймати свої посади.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?