Порошенко назвав Росію країною-злодієм
Категорія
Україна
Дата публікації

Порошенко назвав Росію країною-злодієм

Порошенко назвав Росію країною-злодієм
Джерело:  online.ua

Президент України Петро Порошенко виступив зі зверненням з нагоди другої річниці початку опору  російської окупації Криму  і назвав Росію країною-злодієм, якій доведеться повернути півострів під юрисдикцію України.


Про це повідомив ONLINE.UA з посиланням на прес-службу глави держави.


«Крим був, є і залишиться невід'ємною частиною Української держави, а країна-злодій буде змушена повернути вкрадене. Саме так станеться рано чи пізно, яким би тривалим не опинився процес деокупації півострова», - заявив він.


Також Порошенко додав, що для уточнення стратегії реінтеграції Криму в Україні доручив підготувати спеціальне засідання Ради національної безпеки і оборони.


«Від Кабінету Міністрів очікую детального плану-графіка захисту національних інтересів України в міжнародних судах, залучення держави-агресора до відповідальності перед Україною як державою і українськими приватними компаніями», - сказав глава держави.


Порошенко зажадав від уряду внести на розгляд РНБО питання про режим спеціального митного захисту по лінії адміністративного кордону Херсонської області та АРК, а також енергетичної стратегії щодо Криму.


Міністерству оборони і Генштабу наказано подати пропозиції щодо суттєвого посилення військових можливостей України в Херсонській області та вздовж усього чорноморського узбережжя.


«Росія значно наростила військову присутність в регіоні, завершує перетворення півострова з квітучого міжнародного курорту в велику військову базу, яка створює загрозу, в тому числі і ядерну, не тільки Україні, але і всім країнам Чорноморського регіону», - підкреслив Президент.


Глава держави підкреслив, що Україна природно не визнає і ніколи не збирається визнавати де-юре російськими громадянами тих жителів півострова, які отримали російські паспорти.


«У Криму не живуть громадяни Росії, він населений виключно громадянами України, там наші люди живуть на нашій території, яка тільки тимчасово окупована», - заявив Порошенко.


Президент назвав ключовим завданням до моменту повернення Криму на визначене йому історією місце в складі України захист прав і свобод громадян в Криму, підтримку будь-яких джерел законного опору окупаційним російської влади і її місцевим маріонеткам.


«Москва начебто намагається повернути кримських татар в 1944 рік, а Київ, хоча із запізненням, усвідомив необхідність створення в Криму національної автономії кримських татар з повним, зрозуміло, забезпеченням рівних прав та громадянських свобод етнічних росіян, українців, інших етносів півострова. Все буде так, як і належить бути в європейській країні. Ця війна для України буде завершена тільки тоді, коли нога останнього окупанта покине священну українську землю на Донбасі і в Криму. Але для цього ми повинні бути сильними і непохитними у своїй вірі», - заявив він.


Порошенко підкреслив: «Крим - не Росія. І Україна - не Росія. Крим - це Україна. А Україна - це Європа».


Як повідомляв повідомляв ONLINE.UA, раніше були опубліковані деталі біографії деяких  російських військових, які брали участь в анексії Криму.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?