Річниця вбивства Нємцова: акції у 50 містах світу і перші затримання в Росії
Категорія
Світ
Дата публікації

Річниця вбивства Нємцова: акції у 50 містах світу і перші затримання в Росії

Річниця вбивства Нємцова: акції у 50 містах світу і перші затримання в Росії
Джерело:  online.ua

У день  вбивства Бориса Нємцова, яке сталося 27 лютого 2015 року на Великому Москворецькому мості, неподалік Кремля, у 50 містах світу заплановані траурні акції на честь загиблого опозиціонера.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на дані соцмереж.

Планується, що одна з акції відбудеться на Майдані Незалежності у Києві.

Тим часом, під час ходи у російському Кемерово поліція затримала шістьох учасників маршу, на котрий прийшло близько 15 осіб, повідомляє ТАСС.

За словами поліцейських, акцію не узгодили з адміністрацією, а тому хода з портретами Нємцова і плакатами партії "Яблуко" була незаконною.

Представник регіонального відділення "Яблука" Євген Артем'єв провів одиночний пікет на центральній площі міста.


Між тим, на вулиці М'ясницькій у Москві, в очікуванні маршу пам'яті Нємцова вишикувались кілька десятків військових вантажіков, повідомляє «Дождь».

"Московська поліція готується до мирної траурної ходи", — із сарказмом відзначили журналісти.

Нагадаємо, як повідомляв ONLINE.UA, у серпні 2014 року у  кримінальних колах Москви було оголошено своєрідний "тендер" на вбивства  опозиціонерів — Бориса Нємцова, Михайла Ходорковського, Ксенії Собчак і Олексія Венедіктова.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?