Названі "переможці" премії "Золота малина" за сумнівні досягнення в кінематографі
Категорія
Культура
Дата публікації

Названі "переможці" премії "Золота малина" за сумнівні досягнення в кінематографі

Названі "переможці" премії "Золота малина" за сумнівні досягнення в кінематографі
Джерело:  NV

У Лос-Анджелесі оголошені "переможці" премії "Золота малина", яка вже 35 років присуджується за найгірші роботи в кінофільмах останнього року .
Про це повідомляє ONLINE.UA.
Фільми П'ятдесят відтінків сірого (режисер Сем Тейлор-Джонсон) і Фантастична четвірка (Джош Транк) визнані найгіршими в 2015 році.
Вони "перемогли" в головній номінації премії "Золота малина" за сумнівні досягнення в кінематографі.
36-я церемонія оголошення лауреатів цієї антипремії відбулася в театрі Montalban (Лос-Анджелес) в суботу ввечері - традиційно напередодні вручення Оскарів Американської кіноакадемії.
Крім них, гіршою стрічкою року могли стати Сходження Юпітер, Товстун проти всіх і Пікселі.
Найгіршим режисером визнаний Джош Транк. За це "звання" з ним змагалися Енді Фікмен, Том Сікс, Сем Тейлор-Джонсон, а також Лана та Енді Вачовскі.
Золота малина за найгіршу чоловічу роль присуджена Джеймі Дорнану (П'ятдесят відтінків сірого), а гіршою жіночою роллю назвали роботу Дакоти Джонсон в цій же картині.
Найгіршими актором і актрисою другого плану названо, відповідно, минулорічного переможця Оскара Едді Редмейна (Сходження Юпітер) і Кейлін Куоко - за озвучування гризуна в мультфільмі Елвін і бурундуки: Грандіозні бурундоподорожі і роль у фільмі Шофер напрокат.
Інші переможці цієї премії розподілилися так:
Найгірший сценарій- П'ятдесят відтінків сірого;
Найгірший рімейк, сиквел або плагіат- Фантастична четвірка;
Найгірша екранна комбінація- Джеймі Дорнан і Дакота Джонсон (П'ятдесят відтінків сірого);
Єдина позитивна Золота малина - приз За відновлення репутації присуджений Сильвестру Сталлоне, який вже виграв Золотий глобус і претендує на Оскар за кращу чоловічу роль другого плану в боксерській драмі Крід.
Премія "Золота малина" за сумнівні досягнення в кінематографі заснована в 1980 році. Номінантів визначає однойменний фонд, до складу якого входять близько 700 осіб з майже усіх американських штатів і близько 20 країн. На неї висуваються фільми, що вийшли на екрани США і Канади протягом року. Статуетка являє собою пластикову модель ягоди, вкриту фарбою золотистого кольору. Її вартість - менше $5.
Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в Лос-Анджелесі відбулося 88 щорічне вручення премії Оскар Академії кінематографічних мистецтв і наук.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?