Стали відомі нові дані про втрати України за час АТО на Донбасі
Категорія
Україна
Дата публікації

Стали відомі нові дані про втрати України за час АТО на Донбасі

Стали відомі нові дані про втрати України за час АТО на Донбасі

За час проведення антитерористичної операції на Донбасі  в 2014-2016 роках загинули понад 2600 украиїнських військових.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на заяву Міністерства закордонних справ України.

Поранення різного ступеню важкості отримали понад 9000 україньских воїнів.

З початку 2016 року бойові втрати української армії склали 12 людей.

«З моменту початку агресії загинуло понад 2600 українських військовослужбовців і більш ніж 9000 отримали поранення. Тільки за останні два місяці 2016 українські позиції були обстріляні більше 2500 разів, в результаті чого 12 військовослужбовців загинули й понад 150 отримали поранення", – уточнюється в повідомленні.

Також в МЗС відзначили, що за час російської агресії на Донбасі було сформоване 40-тисячне угрупування бойовиків, фінансування та озброєння котрого здійснюється Кремлем.

"Ця армія оснащена сучасним російським зброєю: важка артилерія та реактивні системи залпового вогню БМ-21 "Град", "Торнадо" та ТОС-1 "Буратіно", засоби шифрованого зв'язку і спостереження (електронні військові комплекси "Ртуть-БМ", "Шиповник-Аеро", "Леєр-2", 1РД257 "Красуха-4"), зенітно-ракетні комплекси "Бук" (SA-11 Gadfly), "Стріла" (SA-13 Gopher), "Панцир" (SA-22 Greyhound)", — підкреслили дипломати.


Крім того, «на озброєнні цієї армії знаходиться близько 470 танків, 870 бронетранспортерів, 450 артилерійських систем, 190 РСЗО».

«Росія також використовує такі заборонені види озброєння, як ракети з касетною головною частиною (9М55К) і протипіхотні міни (PMN-2, MON-50)", – уточнили в українському МЗС.

У зверненні вказано, що за час дії Мінських домовленостей російська сторона не виконала жодного з узятих на себе зобов'язань, а підконтрольні їй терористи продовжують здійснювати збройні провокації з використанням заборонених великокаліберних мінометів, ракетних систем залпового вогню і ствольної артилерії.

За даними Генштабу, станом на 20 листопада 2015 року, з моменту оголошення АТО загальна кількість бойових і небойових втрат української армії в 2014-2015 роках становила 2673 людини, 831 з яких загинули не під час виконання бойового завдання.


Як повідомляв ONLINE.UA, раніше у Міноборони підрахували можливі втрати у випадку широкомасштабного наступу Росії в Україну.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?