У Міносвіти назвали число вишів, які планують закрити
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

У Міносвіти назвали число вишів, які планують закрити

У Міносвіти назвали число вишів, які планують закрити
Джерело:  ЛІГА.net

Міністр освіти і науки Сергій Квіт заявив, що в Україні закриють ще десять вищих навчальних закладів.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на ЛІГА.net.
"Ми зменшуємо кількість університетів, тому що не секрет, що більшість наших університетів, "ВНЗ" в лапках, і їх філій не надають належної якості і там не відбувається належний навчальний процес", - повідомив міністр на прес-конференції.
За словами Квіта, з 1 березня відбудеться засідання Акредитаційної комісії України.
"Ми будемо позбавляти ліцензії, тобто закривати ще десять вищих навчальних закладів та філій, тільки сьогодні. Якщо ми підрахунок зробимо, це вже під сто буде", - зазначив він.
У минулому році в Україні Міносвіти позбавили ліцензії 76 вищих навчальних закладів та їх філій. Кількість вишів в Україні планують скоротити вдвічі - з 802 до 317, а фінансування університетів через держзамовлення скасують.
Нагадаємо, 25 січня заступник мінистра освіти і науки запевнив, що всі професійно-технічні установи працюють в звичайному режимі. Також він розповів про фінансування державних професійно-технічних навчальних закладів у 2016 році.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?