Представлена заміна Bugatti Veyron
Категорія
Авто-мото
Дата публікації

Представлена заміна Bugatti Veyron

Представлена заміна Bugatti Veyron
Джерело:  AutoUA

Компанія Bugatti представила на автосалоні в Женеві модель Chiron з 1500 сильним мотором W16 з чотирма турбокомпресорами, яка стане гідною заміною гіперкару Veyron.
Про це повідомляє ONLINE.UA.
Розгін до першої «сотні» займає 2.5 секунди, а «максималка» досягає неможливої для «Вейрона» швидкості 420 км/год.




Глава Bugatti Вольфганг Дюрхаймер називає Chiron «повністю новою моделлю», хоча новинку також можна назвати результатом еволюції Veyron. Від попередника залишилися майже всі вузли і агрегати, проте їх характеристики при цьому були значно поліпшені - все заради нових рекордів. Зокрема 8.0-літровий двигун отримав модернізовану систему послідовного наддуву, коли перша пара турбін включається при низьких оборотах, а друга підключається при досягненні 3800 об / хв. Також змінена система уприскування палива з 32 форсунками, підвищена ефективність системи охолодження, встановлений полегшений коленвал і новий впускний колектор. Ці та інші модифікації дозволили збільшити потужність на 300 к.с. в порівнянні з Veyron Grand Sport Vitesse, а крутний момент виріс з 1500 Нм до 1600 Нм (двигун ще не сертифікований і остаточні характеристики можуть відрізнятися).




Шестиступінчастий преселектів з більш витривалими зчепленнями працює разом з системою постійного повного приводу з можливістю блокування переднього і заднього диференціалів. Незважаючи на хитрощі інженерів новий «Бугатті» виявився на 155 кг важче базового попередника, однак розгін з 0 до 100 км / год займає у новинки все ті ж 2.5 секунди. Позначку 200 км / ч Chiron долає через 6.5 секунди після початку руху, що на 0.8 секунди швидше Veyron. На прискорення до 300 км / год потрібно 13.6 секунди проти 16.7 секунди колишньої моделі.




Стандартне обмеження швидкості встановлено на 380 км/г. Для використання всього потенціалу автомобіля потрібно використовувати спеціальний ключ, після чого гіперкар розженеться до 420 км/год. У такому режимі автоматика зменшить до мінімуму кліренс, відкриє аеродинамічні затвори в передньому бампері, а також встановить заднє антикрило під кутом, що забезпечує оптимальну притискну силу. У моменти гальмувань цей елемент використовується як аеродинамічне гальмо.



Адаптивне шасі має кілька попередньо встановлених режимів. Налаштування Lift працює на швидкостях до 50 км/г. Вона передбачена для проїзду лежачих поліцейських, а також заїзду в трейлер. У більш швидкому режимі EB Auto оптимальні параметри кліренсу і жорсткості амортизаторів встановлює електроніка. Після 180 км/год включається режим Autobahn для їзди по дорогах без швидкісних обмежень. Для трекової їзди передбачений режим Handling, а налаштування Top Speed для максимально можливих швидкостей включається вищезазначеним спецключом.



Спереду у Bugatti Chiron встановлені шини розмірністю 285/30 R20, а ззаду - 355/25 R21. У порівнянні з покришками Veyron пляма контакту з дорожнім покриттям зросла на 14 і 12 відсотків відповідно. Салон став трохи просторіше, зокрема над головою водія і пасажира з'явилися додаткові 12 мм вільного простору. Приладова панель отримала два екрани, але зберегла класичний аналоговий спідометр з розміткою до 500 км / год.



Початкова вартість Bugatti Chiron становить 2.4 мільйона євро - в 2.1 рази дорожче Veyron. Всього буде випущено 500 екземплярів, на 150 з них вже оформлені замовлення. Перші покупці отримають автомобілі в жовтні 2016 року. У компанії також дали коротку характеристику середньостатистичного покупця своїх суперкарів. За словами Дюрхаймера, це «екстраординарна особистість з 64 автомобілями, 3 літаками і 3 вертольотами».


Раніше ONLINE.UA повідомляв, що представлена найпотужніша версія Fiesta.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?