Майже кожен десятий українець готовий віддати Донбас Росії
Категорія
Україна
Дата публікації

Майже кожен десятий українець готовий віддати Донбас Росії

Майже кожен десятий українець готовий віддати Донбас Росії
Джерело:  interfax.com.ua

Більше половини опитаних українців (51,6%) вважають, що Мінські угоди тією чи іншою мірою невигідні Україні. Про це свідчать дані соціологічного опитування, проведеного Інститутом Горшеніна.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Інтерфакс-Україна.
Як показали дані дослідження, менше третини українців (28,2%) вважають Мінські угоди вигідними, 20,2% респондентів не змогли відповісти на відповідне питання. При цьому переважна більшість українців - 80,5% опитаних - стверджують, що знають про Мінські угоди, 18,6% - не знають і 0,9% не змогли сказати.
Згідно з результатами опитування, саме російська влада несе більшу частину відповідальності за невиконання Мінських угод - 45,9% відповідей, винними бойовиків ЛНР/ДНР назвали 17,1%, ще 14,7% вважають, що українська влада не дотримується Мінських угод.
Відповідаючи на питання щодо діяльності місії ОБСЄ на Донбасі, 46,9% респондентів оцінили її в тій чи іншій мірі негативно, 35,6% - позитивно, ще 17,5% опитаних не змогли оцінити роботу місії.
Половина українців (51,2%) не підтримує ідею референдуму про внесення змін до Конституції, передбачених Мінською угодою, 35,9% в тій чи іншій мірі підтримують проведення такого референдуму. Але якби такий референдум відбувся, то більшість респондентів проголосували б проти внесення змін до Конституції і законодавства України.
Більше 60% опитаних українців виступають проти амністії особам, які воювали на боці ДНР/ЛНР. "Українці не готові бачити представників ДНР/ЛНР як у Верховній Раді (проти надання можливості балотуватися в парламент представникам цих організацій виступають 68,6% опитаних), так і в органах місцевого самоврядування (проти висловилося більше половини (55,7%) респондентів)", - йдеться в результатах опитування.
Ідею децентралізації більше половини українців підтримують - 62,4% респондентів.
Відповідаючи на запитання щодо можливих варіантів вирішення ситуації на сході України, 34,1% відзначили наступ українських військ для відновлення контролю над усією територією України, 24,2% - особливий статус окремих районів Донбасу в рамках Мінських угод, 11,5% висловилися за заморожений конфлікт, 9,2% - за передачу окупованих територій Росії, 21% не змогли відповісти.
Опитування показало, що більше половини респондентів (55,2%) стверджують, що війна на Донбасі не торкнулася безпосередньо їх та їхніх близьких, а родичі, друзі або знайомі, які воювали, є у 42,8% опитаних.
Інститут Горшеніна провів всеукраїнське соціологічне дослідження на тему "Суспільно-політичні настрої населення України" з 8 по 17 лютого 2016 році. Загалом, згідно з вибіркою, з урахуванням основних соціально-демографічних характеристик населення України, було опитано 2000 респондентів у віці від 18 років, у всіх регіонах України (без урахування населення окупованих територій Криму, Донецької та Луганської областей). Похибка репрезентативності дослідження не перевищує +/- 2,2%.
Раніше повідомлялося. що впродовж лютого бойовики ДНР і ЛНР понад 30 разів обстрілювали захоплені ними ж населені пункти.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?