Обама прийняв нове рішення щодо санкцій проти Росії
Категорія
Світ
Дата публікації

Обама прийняв нове рішення щодо санкцій проти Росії

Обама прийняв нове рішення щодо санкцій проти Росії

Президент США Барак Обама прийняв рішення продовжити санкції проти Росії, застосовані в березні 2014 року в зв'язку з анексією Криму і агресією РФ проти України.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт Білого дому, де був опублікований відповідний документ.
Рішенням президента США зберігається режим "надзвичайного стану", впроваджений у зв'язку зі спробами Росії підірвати демократичні процеси в Україні, порушити її суверенітет і територіальну цілісність.
"Я продовжую на один рік режим (санкцій - ред.) надзвичайного стану, оголошений указом 13660", - наголошується в документі.
За словами Обами, ця ситуація несе загрозу національній безпеці Сполучених Штатів.
Санкції США, впроваджені в березні 2014 року, зокрема, передбачають заборону на економічні відносини американських громадян і компаній із рядом українських і російських юридичних і фізичних осіб.
Серед іншого продовжено дію указу, який дозволив заарештувати активи всіх осіб, причетних до агресії проти учасників Євромайдана. Залишені в силі обмеження проти російських політиків Олени Мізуліної, Леоніда Слуцького, Андрія Клішаса, Валентини Матвієнко, Дмитра Рогозіна, Владислава Суркова, Сергія Глазьєва, а також інших осіб, причетних до анексії Криму.
Також продовжено указ, що посилює санкції відносно Криму, і заборону американським суб'єктам мати економічні відносини з особами та підприємствами, які діють на території анексованого півострова.
Санкції продовжені на рік - до березня 2017 року.
Як повідомлялося, напередодні Євросоюз прийняв рішення продовжити санкції проти зниклого екс-президента Україны Віктора Януковича і ряду його соратників.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?