Адвокат Савченко перерахував факти, які доводять її невинуватість
Категорія
Політика
Дата публікації

Адвокат Савченко перерахував факти, які доводять її невинуватість

Адвокат Савченко перерахував факти, які доводять її невинуватість
Джерело:  interfax.com.ua

Адвокат української льотчиці Надії Савченко Ілля Новіков заявив, що у його підзахисної є алібі на момент злочину, в якому її звинувачують в Росії.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на І нтерфакс-Україна.
"Ми кілька разів говорили, що вина Савченко не доведена. У нас є алібі. Савченко стверджує, що її захопили в полон в районі 10:30 ранку. І ми можемо довести, що це так, завдяки деталізації телефонних дзвінків Савченко", - сказав Новиков в ході дебатів сторін у залі суду.
За словами адвоката, крім телефонного білінгу, у сторони захисту є ще один доказ її алібі - це відео свідка Єгора Руського.
"На цих кадрах допит Надії, яка відповіла на одне питання, сказавши, що вона не снайпер. Слідство не врахувало, що можливе проведення відеотехнічної і астрономічної експертизи цього запису. Ми залучили свого фахівця, який провів астрономічне дослідження. За її підрахунками, той файл, де з'являється Савченко, був записаний о 10:30, плюс-мінус 15 хвилин. За словами більшості бойовиків, Савченко потрапила в полон після 12:00. Це алібі", - зазначив правозахисник.
Новиков додав, що свідчення свідків звинувачення були узгоджені.
"Показання свідків звинувачення явно були узгоджені. Показання бувають або правдивими, або суперечливими. У бойовиків, допитаних у справі Савченко, збігається лише час її полону. Всі інші свідчення у них різняться. При цьому один дивився на годинник і тому пам'ятає, що було більше 12, інший за сонцем, третій - телефоном. Друзі мої, так не буває", - сказав він.
Раніше повідомлялося, що російська прокуратура просить для української льотчиці Надії Савченко 23 роки колонії і 100 тисяч рублів штрафу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?