Представлено сферичне колесо для автомобіля: опубліковано відео
Категорія
Авто-мото
Дата публікації

Представлено сферичне колесо для автомобіля: опубліковано відео

Представлено сферичне колесо для автомобіля: опубліковано відео
Джерело:  AutoUA

На автосалоні в Женеві компанія Goodyear представила концепцію сферичних коліс під назвою Eagle-360. Ці шини планується випускати на 3D-принтерах для використання на самоврядних автомобілях.
Про це повідомляє ONLINE.UA.
Вони будуть встановлюватися за допомогою ефекту магнітної левітації без фізичного контакту з елементами конструкції машини. Концепція кулястих коліс була представлена ​​на автосалоні в Женеві.
Концептуальні шини отримали оригінальний малюнок протектора, створений за прикладом поверхні мозкового корала. Така структура поверхні, пояснили в Good Year, дозволяє обертатися колесам в будь-яких напрямках.
Матеріал коліс має властивості губки - при сухій погоді він стає жорстким, а з підвищенням вологості пом'якшується, «забезпечуючи відмінне водіння і опір акваплануванню». Кожне колесо оснащене електромотором і акумулятором, а решта простору заповнена армованим пінопластом.
Колеса Eagle-360 можуть обертатися навколо власної осі для зміни напрямку вузьких каналів в протекторі. Під час їзди по сухих дорогах канавки розташовуються перпендикулярно напрямку руху, а при виїзді на мокре полотно канал встановлюється паралельно для відводу рідини. У кожному колесі також встановлені спеціальні датчики для оцінки зчеплення з дорожнім покриттям в режимі реального часу. Інформація передається системі автономного управління автомобіля, яка розраховує оптимальну швидкість залежно від умов, що склалися.


Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?