Хитромудрі картини австралійського художника
Категорія
Цікаве
Дата публікації

Хитромудрі картини австралійського художника

Хитромудрі картини австралійського художника

Австралійський художник Чарльз Блекман представив колекцію з 14 робіт під назвою «Curious Blackman» («Цікавий Блекмен»). До цієї колекції увійшли картини з його серії: «Школярка», а також із серії про Алісу, героїні творів Льюїса Керролла.

Про це повідомляє ONLINE.UA.

Аліса в країні чудес / Alice in Wonderland (1956).


В, мабуть, одній зі своїх найзнаменитіших серій Чарльз Блекмен експлуатує образ Аліси з циклу творів Льюїса Керролла. Однак художник пропускає його через призму особистого сприйняття, проводячи паралель між Алісою, що блукає, і зором, що погіршується, своєї дружини Барбари.

Мрійлива Аліса / Dreaming Alice (1956).


Образ Аліси з циклу творів Льюїса Керролла знову з'являється в роботах Блекмена. На цей раз глядач застає Алісу в невагомості. І знову на картині присутній відсил до Барбари: пишний круглий букет квітів як натяк на її вагітність.

Ноги під столом / Feet Beneath the Table (1956).


І знову Аліса, незмінна муза Блекмена. На картині «Ноги під столом» вона зображена, як справжня героїня, зі стоїчним спокоєм сидить за столом серед величезних чашок в компанії незрозуміло чиїх ніг.

Зустріч / The Meeting (1961).


Як і безліч інших робіт Блекмена, картина «Зустріч», що зображає двох закоханих, неминуче емоційна.

Школярка, що лежить школярка / Prone Schoolgirl (1958).


Ця картина належить до серії робіт «Школярка», яка розповідає історію 12-річної дівчинки на ім'я Альма, яка була згвалтована і убита біля питного закладу в Мельбурні в 1921 році.

Школярки / Schoolgirls in Laneway (1953)


Ця картина Блекмена, що зображає сцену на околиці, вселяє тривожне передчуття, незважаючи на спокійну колірну гамму.

Чотири школярки / Four Schoolgirls (1960).


Дівчата стоять спиною, похнюпивши голови. Між ними ніби існує таємний зв'язок, суть якого Блекмен, всупереч своєму звичаю, не розкриває.

Дівчата, що стрибають/Skipping Girls (1954).


На цей раз Блекмен звертається до комерційних зображень і намагається з'ясувати, який вплив вони можуть чинити на молоді уми.

Дівчинка, що стрибає/Skipping Girl (1954).


На цій картині Блекмена ви знайдете відсил до визначної пам'ятки Мельбурна - неонового знаку «Skipping Girl Vinegar».

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?