Легендарний російський рокер пояснив, чому він проти війни
Категорія
Культура
Дата публікації

Легендарний російський рокер пояснив, чому він проти війни

Легендарний російський рокер пояснив, чому він проти війни
Джерело:  Нова газета

Федір Чистяков, лідер відомої російської групи «Ноль», відмовився їхати на відпочинок до Криму після его анексії, а мізніше прийшов до жорскої антивоєнної позиції.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на «Новую газету».

«Саме у результаті ситуації з Кримом. Знаєте, яка реакція була на моє рішення не їхати туди? Море ненависті», — розповів музикант.

За його словами, більш за все його нажахало те, «що люди і від тебе цього чекають».

«Ти повинен обов'язково когось порвати, встати на чийсь бік, визначитись і почати мочити праворуч і ліворуч. У відповідь я запропонував згадати, а яким він був, той рок, що ви так любите», — розмірковує він.

Так, Чистяков пригадав пісню Шевчука «Не стріляй!» і Цоя — «Я объявляю свой дом безъядерной зоной».

«Є там хоч крапля ненависті? До речі, пісня «Я объявляю свой дом безъядерной зоной» несе у собі дуже важливу думку: ми не можемо змінити світ, не можемо навіть суттєво вплинути на події, подобаються вони нам чи ні. А от відповідати за себе, розпоряджатися собою — це вже реальніше. Герой Цоя оголосив себе без'ядерною зоною. Кожен може це зробити, якщо захоче. Я впевнений, що війна починається всередині людини і закінчитись вона має там само», — підкреслив він.

Нагадаємо, як повідомляв ONLINE.UA, раніше на концерті в Берліні лідер групи ДДТ Юрій  Шевчук свою найбільш знамениту пісню виконав на честь Бориса Нємцова.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?