Німеччина роздратована ходом Мінського процесу, а Франція з Британією непримиренні
Категорія
Світ
Дата публікації

Німеччина роздратована ходом Мінського процесу, а Франція з Британією непримиренні

Німеччина роздратована ходом Мінського процесу, а Франція з Британією непримиренні

У Німеччині незадоволені результатами  нормандської зустрічі в Парижі  й закликали Україну та Росію йти на компроміси, а Великобританія і Франція домовилися про необхідність зберігати санкції Євросоюзу щодо РФ до повного виконання Мінських угод по врегулюванню конфлікту на Донбасi.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на  Українську правду.
Глава МЗС Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр розповів подробиці нормандської зустрічі, висловивши невдоволення її результатами.
"Сьогодні ввечері в Парижі у нас в черговий раз були дійсно важкі, навіть спірні дискусії. І чесно кажучи, ми не можемо бути задоволені. Ні ситуацією на місцях, ні сьогоднішніми результатами. Після довгих годин сьогодні в Парижі, вже після одинадцятої нормандської зустрічі глав МЗС, можу сказати: нічого не буває просто. Будь-який прогрес в Мінському процесі досить складний. За кожну деталь франко-німецьких пропозицій йде боротьба, вперта боротьба між Росією й Україною", - заявив німецький міністр.
Штайнмаєр зазначив, що іноді у нього створюється враження, що в Росії й Україні залишають без уваги, наскільки серйозною є ситуація і під яким великим тиском знаходяться всі сторони переговорного процесу.
"Мінськ необхідно швидше реалізувати, тому що в іншому випадку ми ризикуємо втратити легітимність і авторитет наших зусиль. У підсумку Київ і Москва повинні вирішити, чого вони хочуть - щоб конфлікт продовжував тліти з регулярною ескалацією, або, нарешті, прийняти сміливі рішення і йти на компроміси, які необхідні, щоб привести до успіху Мінська. Невеликих кроків вже недостатньо, щоб заспокоїти ситуацію, щоб подолати конфлікт", - зазначив Штайнмайер.
У свою чергу, глава британського МЗС Філіп Хаммонд в своєму мікроблозі в Twitter повідомив, що Великобританія і Франція домовилися про необхідність зберігати санкції Євросоюзу щодо Росії до повного виконання Мінських угод щодо врегулювання збройного конфлікту на сході України.
Нагадаємо, під час Мюнхенської конференції віце-президент Європейської Комісії Федеріка  Могеріні наголосила на необхідності збереження санкцій відносно Росії  до повного виконання нею Мінських домовленостей.


Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?