ЗМІ озвучили умови, на яких Яресько готова очолити Кабмін
Категорія
Політика
Дата публікації

ЗМІ озвучили умови, на яких Яресько готова очолити Кабмін

ЗМІ озвучили умови, на яких Яресько готова очолити Кабмін

Протягом останнього тижня стратегічна сімка з найближчого оточення президента вела переговори з  міністром фінансів Наталією Яресько, яка погодилася обійняти посаду прем'єр-міністра на певних умовах.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на  Українську правду.


Наталія Яресько назвала такі умови:

  • Технократичний склад уряду без партійних квот і відсутність будь-якого політичного тиску з будь-чиєї сторони.

  • Діалог з парламентом безпосередньо.

  • Підтримка ініціатив уряду усіма фракціями коаліції, включаючи БПП, де з деякими депутатами у нинішнього міністра фінансів непрості відносини.

Крім іншого, Яресько висунула кілька кандидатів на посади в майбутньому уряді: Бориса Ложкіна та Дмитра Шимківа в якості віце-прем'єрів, заступника міністра економіки Юлію Кузнєцову як міністра енергетики.


Також вона назвала кількох людей, яких вона б не хотіла бачити в складі Кабінету міністрів: заступника глави Адміністрації президента Віталія Ковальчука, міністра енергетики Володимира Демчишина і міністра соціального розвитку Павла Розенка.


Є інформація, що в Адміністрації президента попередньо погодилися на виконання цих умов, але при цьому також обговорюються і інші кандидати на пост глави уряду.


Як повідомляв ONLINE.UA, вже 9-10 березня планується позачергове  засідання парламенту, на якому прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк добровільно піде у відставку.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?