У Шокіна пояснили причину зняття санкцій з Богатирьової
Категорія
Україна
Дата публікації

У Шокіна пояснили причину зняття санкцій з Богатирьової

У Шокіна пояснили причину зняття санкцій з Богатирьової

Прокурор Генеральної прокуратури України Владислав Куценко заявив, що, незважаючи на те, що в Україні досі відкрито  кримінальну справу  щодо екс-міністра охорони здоров'я Раїси Богатирьової, зняття Євросоюзом санкцій з неї виправдано.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на  Українську правду.


"Щодо Богатирьової є кримінальне провадження за ст.191 КК - "розкрадання майна і грошових коштів". Мова йде про 6,5 млн грн, які були перераховані Міністерством охорони здоров'я, коли Богатирьова його очолювала в 2012 році, на рахунки приватної компанії. У жовтні 2014 року, в ході розслідування справи, даним підприємством в добровільному порядку повернуті ці кошти на рахунки МОЗ", - розповів Владислав Куценко.


За словами Владислава Куценко, фактичний економічний збиток, який був заподіяний Богатирьовою, перестав існувати, тому в ЄС продовжувати санкції не стали. Але вона до сих пір знаходиться в міжнародному розшуку і її справа досі розслідується в Україні.


Як повідомляв ONLINE.UA,  Єврорада прийняла рішення про зняття санкцій проти Раїси Богатирьової, в той час як санкції проти збіглого президента Віктора Януковича і його соратників продовжені ще на рік.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?