Оприлюднено нові дані про стан Савченко
Категорія
Україна
Дата публікації

Оприлюднено нові дані про стан Савченко

Оприлюднено нові дані про стан Савченко
Джерело:  online.ua

Стан здоров'я української льотчиці Надії Савченко погіршується через сухе голодування, яке вона оголосила після останнього засідання суду Ростовської області, коли їй не надали останнього слова.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сторінку її адвоката Миколи Полозова в Facebook.
"Щойно говорив із консулами України. Їм вдалося пробитися в СІЗО до Надії і поспілкуватися з нею.
Надія демонструє стійкість свого характеру і непохитність волі. Вона твердо має намір бути присутньою на суді 09.03. І самій сказати останнє слово, незважаючи на те, що симптоми сухого голодування вже даються взнаки - періодично виникає тахікардія, набрякають ноги, порушена терморегуляція", - пише адвокат.
"Але Надія, перемагаючи слабість, сама спустилася з верхнього поверху в слідчий кабінет, де проходила зустріч з консулами, і сама піднялася назад. Вона досі забороняє російським лікарям брати у неї аналізи і проводити з нею будь-які медичні маніпуляції. Водночас російська сторона всіляко затягує питання, пов'язане з допуском до Надії комісії українських медиків, які вже рік тому приїжджали обстежувати її в лікарню СІЗО "Матроська тиша"", - додав він.
"Завтра консули знову спробують зустрітися з Надією Савченко в СІЗО. Але час невблаганно спливає. Особлива подяка генеральному консулу України Віталію Анатолійовичу Москаленку і консулу України Олександру Петровичу Ковтуну", - написав Полозов.
Також президент України Петро Порошенко на своїй сторінці в соцмережі повідомив, що Україна звернулася до країн ЄС і США з проханням допомогти у звільненні Надії.
"Генконсул України в Ростові, який, за моїм дорученням, відвідав Надію Савченко, доповів про стан його здоров'я. Доручив йому завтра знову пробиватися до Надії на зустріч. Сьогодні Україна звернулася з листом до країн ЄС і США з проханням посилити тиск на Росію для звільнення Надії" , - пише Порошенко.
Нагадаємо, в мережі з'явився новий лист української льотчиці і народного депутата Надії Савченко, яке вона написала сьогодні, 7 березня, вранці.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?