Росіянка Марія Шарапова зізналася у вживанні допінга
Категорія
Спорт
Дата публікації

Росіянка Марія Шарапова зізналася у вживанні допінга

Росіянка Марія Шарапова зізналася у вживанні допінга
Джерело:  isport.ua

Відома російська тенісістка Марія Шарапова  зібрала екстрену прес-конференцію і повідомила про провалених допінг-тестах.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на  isport.ua.

Останнього разу 28-річна спортсменка не виходила на корт 26 січня — тоді вона програла американці Серені Уїльямс у чвертьфіналі Australian Open.

На даний момент у рейтингу Жіночої тенісної асоціації (WTA) Шарапова займає сьоме місце.


Нещедавно тенісістка отримала листа Міжнародної тенісної федерації (ITF), у якому повідомлялося, що Australian Open вона провалила допінг-пробу.

Шарапова розповіла, що кілька років приймала ліки під назвою мілдронат, який з цього року входить в перелік заборонених. За її словами, їй надсилали оновлений перелік заборонених препаратів, але вона його не передивилася.

"Я не хочу таким чином завершувати кар'єру і сподіваюся, що мені дадуть ще один шанс. Я припустилася величезної помилки, підвела своїх вболівальників і підвела спорт, яким займаюся з чотирьох років і люблю усім серцем", — заявила вона.

Зараз невідомо, яке покарання очікує на Шарапову і коли вона зможе повернутися на корт.

Окрім Шарапової, позитивні тести на мілдронат здали українські біатлонисти Ольга Абрамова та Артем Тищенко, а також російська фігуристка Катерина Боброва.


Нагадаємо, як повідомляв ONLINE.UA, раніше краща тенісістка України Еліна  Світолина виграла міжнародний турнір у Малайзії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?