У Росії вирішили пустити до Савченко українських лікарів
Категорія
Україна
Дата публікації

У Росії вирішили пустити до Савченко українських лікарів

У Росії вирішили пустити до Савченко українських лікарів

Українські дипломати зуміли домогтися від російської влади допуску українських лікарів до народного депутата, льотчиці Надії Савченко.
Про це повідомила уповноважений президента України з питань Донбасу, нардеп Ірина Геращенко, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Facebook політика.
За її словами, лікарі повинні потрапити до Савченко 9 березня.
«ВАЖЛИВО. У найближчі години до Надії Савченко виїде група українських лікарів, які повинні її оглянути і надати допомогу. Українським дипломатам вдалося-таки домогтися від російської влади обіцянки, що наші лікарі потраплять до Надії 9 березня», - підкреслила Геращенко.
Також вона заявила, що глава держави «доручив терміново сформувати мобільну бригаду з кращих українських медиків, враховуючи також побажання і позицію в цьому важливому питанні сім'ї Надії - мами і сестри».
«Сьогодні мобільна бригада з 3 лікарів виїжджає з Києва в Ростовську область", - повідомила Геращенко.
Водночас вона зазначила, що "не можна на цьому етапі розкривати всіх деталей плану з порятунку Надії, тому що ця робота триває і тут залучені всі дипломатичні канали на вищому рівні».
«Надія повинна жити. І повинна бути на свободі. Просимо Віру ще і ще раз звернутися до своєї мужньої сестрі, щоб Надія почала хоча б пити воду. Вона потрібна Україні і Україна бореться за Надю", - додала Геращенко.
За її словами, звільнення Савченко та інших полонених - і тих, хто перебуває у в'язницях РФ, і тих, хто утримується на окупованих територіях - будуть ключовими під час чергової зустрічі в Мінську 10 березня.
Нагадаємо, як повідомляв ONLINE.UA, 7 березня в Києві і Москві, а також ряді інших міст, пройшли  акції на підтримку Надії Савченко.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?