Путіна хочуть внести до списку персон нон грата в Європі
Категорія
Світ
Дата публікації

Путіна хочуть внести до списку персон нон грата в Європі

Путіна хочуть внести до списку персон нон грата в Європі
Джерело:  online.ua

У Європейському парламенті склали "список Савченко", який вже відправили на розгляд верховного представника Євросоюзу із зовнішньої політики і безпеки  Федеріка Могеріні.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Twitter депутата Європейського парламенту від Польщі Яцека Саріуш-Вольського.


"Список Савченко" включає в себе 29 осіб, відповідальних за викрадення і незаконне утримання на території Росії української льотчиці і народного депутата України Надії Савченко.


Людям, які входять в "список Савченко", пропонують заборонити в'їзд до країн Євросоюзу, заморозити їх рахунки і власність, яка перебуває в Євросоюзі.


Всі 29 осіб зі списку, - громадяни Росії і поділені на три групи:

  • ті, хто фальсифікував докази її вини під час досудового слідства;

  • ті, хто представляв фальшиві докази в суді;

  • відповідальні за політичне рішення про викрадення Савченко.

Список очолює президент Росії Володимир Путін. За ним слідують директор Федеральної служби безпеки Росії Олександр Бортніков, глава Слідчого комітету Олександр Бастрикін, голова комітету Держдуми з міжнародних справ Олексій Пушков, ватажок так званої ЛНР Ігор Плотницкий, а також прокурори і судді, що брали участь в процесі Савченко.


"Список Савченко", - аналог "списку Магнітського", який включає в себе перелік осіб, відповідальних за утримання під вартою, погане поводження і смерть Сергія Магнітського.


Як повідомляв ONLINE.UA, раніше росіяни записали звернення до Надії Савченко і побажали Путіну швидкої смерті.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?