Помер легендарний "п'ятий учасник The Beatles"
Категорія
Світ
Дата публікації

Помер легендарний "п'ятий учасник The Beatles"

Помер легендарний "п'ятий учасник The Beatles"

Продюсер  легендарної британської групи The Beatles  Джордж Мартін, який працював майже з усіма пластинками колективу, помер у віці 90 років.
Про це повідомив барабанщик групи Рінго Старр, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Facebook музиканта.
«Боже, бережи Джорджа Мартіна. Ми сумуватимемо. Дякую за всю твою любов і доброту», - зазначив Старр.
Мартін, якого іноді називають п'ятим бітлом, оцінював пісні The Beatles не тільки за їх комерційною привабливістю, а й художньою значущістю.
Будучи також композитором, він працював над аранжуваннями багатьох треків: наприклад, увів струнний квартет в Yesterday і «апокаліптичну» кульмінацію в A Day in the Life.
Крім того, він працював з учасниками групи окремо, а також співпрацював з Селін Діон і Джеффом Беком. Ще до зустрічі з The Beatles Мартін продюсував записи Ширлі Бессі.
У 1996 році продюсер був посвячений королевою Великобританії в лицарі-бакалаври.
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше стало відомо, що група The Beatles, яка розпалася більше 40 років тому, продовжує приносити Ліверпулю по 81,9 млн фунтів щороку.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?