Під Києвом знову загорілося торфовище: опубліковані фото
Категорія
Культура
Дата публікації

Під Києвом знову загорілося торфовище: опубліковані фото

Під Києвом знову загорілося торфовище: опубліковані фото

У місті Ірпінь, під Києвом, після вихідних 5-8 березня знову почалася пожежа на торфовищах.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на дані місцевих жителів з соцмереж.
"В Ірпені почався сезон горілого торфу. Є версії про нетверезих шашличників або загребущих забудовників", - написала Інна Гадзинська.
Жителі також припускають, що городники ранньою весною починають спалювати суху траву та сухостій.
Тим часом в Держслужбі з питань надзвичайних ситуацій відзначили, що площа загоряння в Ірпені - близько 100 квадратних метрів.
"Наші підрозділи двічі на тиждень об'їжджають Київську область і гасять осередки загоряння торфовищ. Причина загоряння пов'язана з тим, що зима була малосніжною, було мало опадів, а з минулого року залишилися підземні прогари, які виходять на поверхню, коли відпочиваючі розводять багаття або кидають недопалки", - зазначили рятувальники.



Палаюче торфовище. Фото: Facebook/Инна Гадзинская


Нагадаємо, як повідомляв ONLINE.UA, восени через торфяні пожежі в п'яти районах Києва було зафіксовано перевищення концентрації шкідливих речовин в повітрі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?