Інженери пропонують розпізнавати господаря смартфона по вухам
Категорія
Технології
Дата публікації

Інженери пропонують розпізнавати господаря смартфона по вухам

Інженери пропонують розпізнавати господаря смартфона по вухам
Джерело:  gagadget.com

Компанія NEC пропонує використовувати унікальні особливості акустичної характеристики конкретної людини, щоб ідентифікувати користувача.
Про це повідомляє ONLINE.UA.
Біометричні системи аутентифікації поступово витісняють паролі на мобільних пристроях. Найчастіше для розблокування екрану і оплати покупок в сучасних смартфонах використовуються зчитувачі відбитків пальців і сканери райдужної оболонки ока, але інженери NEC запропонували більш природний спосіб ідентифікації. Ні для кого не секрет, що форма вушної раковини кожної людини унікальна. Технологія японської компанії враховує цю особливість і дозволяє в частки секунди визначити власника гаджета з точністю до 99%.
Зазвичай в подібних системах зіставляються зображення вушної раковини, але у варіанті від NEC використовуються навушники з вбудованим мікрофоном. Вони генерують кілька сотень звукових імпульсів і вловлюють сигнал, відбитий від стінок звукового проходу. Спеціальний алгоритм виділяє унікальні особливості акустичної характеристики конкретної людини і порівнює отриманий шаблон з еталонним значенням. Головна фішка методу в тому, що ідентифікація відбувається автоматично, без будь-яких дій від користувача.
Компанія планує зробити технологію комерційно доступною до 2018 року, хоча це буде не масовий продукт. У NEC орієнтуються на сфери, де пред'являються підвищені вимоги до безпеки і де необхідно забезпечити конфіденційність телефонних розмов.
Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в NASA виявили хмари над Плутоном.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?