Соцмережі накинулися на патріарха Кіріла через російську словесність
Категорія
Світ
Дата публікації

Соцмережі накинулися на патріарха Кіріла через російську словесність

Соцмережі накинулися на патріарха Кіріла через російську словесність
Джерело:  mk.ru

Предстоятель Руської Православної Церкви (РПЦ) патріарх Кіріл очолить Товариство російської словесності. З такою пропозицією до нього звернувся президент Росії Володимир Путін ще кілька місяців тому.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на MK.ru.
Патріарх пояснив, що прийняв пропозицію, оскільки вважає гуманітарну сферу частиною духовної відповідальності РПЦ.
На засіданні Патріаршої ради з культури патріарх запропонував створити рекомендації щодо списку літератури, яка пропонується в школах Росії.
«Є англійське поняття guide lines - напрямні лінії. Чому нам не створити такі лінії щодо цього переліку? У нас що, розуму не вистачить, компетенції не вистачить?» - поцікавився патріарх.
Він упевнений, що для формування «єдиного духовного простору країни» РПЦ повинна брати участь в складанні списку - прописати не все до деталей, а дати «керівні, ясні критерії».
Новина про те, що патріарх Кіріл очолить товариство російської словесності, викликала обурення у користувачів соцмереж.
"Кіріл: Нам треба формувати єдиний духовний простір країни. Геббельс: Ein Volk, ein Reich, ein Führer", - пише в Twitter блогер Сергій Гур'янов.


"Патріарх Кіріл стурбований результатами ЄДІ з російської мови та літератури. РПЦ проводить служби мертвою мовою", - написав віце-прем'єр РФ Дмитро Рогозін.


Нагадаємо, в мережі з'явилися веселі картинки зустрічі патріарха Кіріла з пінгвінами.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?