Порошенко висловився про повернення Криму Україні і про обмін Савченко
Категорія
Україна
Дата публікації

Порошенко висловився про повернення Криму Україні і про обмін Савченко

Порошенко висловився про повернення Криму Україні і про обмін Савченко
Джерело:  online.ua

Президент України Петро Порошенко розповів про кроки, які будуть спрямовані на деокупацію Криму і про те, що готовий обміняти українку Надію Савченко, яку незаконно утримують в РФ.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пост Порошенко в Facebook.
Під час спільної прес-конференції з Реджепом Тайіпом Ердоганом президент України розповів про ситуацію в окупованому Криму.
«Ми з паном Президентом висловилися за спільні кроки, які будуть спрямовані на деокупацію Криму, і для цього плануємо об'єднати зусилля в рамках міжнародних організацій, а також на основі нових міжнародних форматів, включаючи формат «Женева плюс» за участю гарантів Будапештського меморандуму, Туреччини та України», - заявив Порошенко.
«Хотів би підкреслити, що Україна і Туреччина прагнуть об'єднати свої зусилля, керуючись не словом «проти», а словом «за». За повернення стабільності в регіоні. За відновлення поваги до міжнародного права. За запобігання подальшим порушенням прав людини в Криму, на Донбасі, в Сирії тощо. Ми як ніколи відчуваємо свою єдність і цілеспрямованість», - додав Петро Порошенко.
«Ми детально обговорили ситуацію в окупованому Росією Криму та підкреслили неприйнятність того, що в результаті тимчасової окупації Крим мілітаризований і фактично перетворений на військову базу», - констатував глава держави.
Також на своїй сторінці Порошенко закликав світ посилити тиск на Росію, щоб Надія Савченко змогла повернутися додому.
"Як президент України я готовий скористатися своїм конституційним правом і обміняти Надію Савченко, зробити все можливе, щоб якомога швидше повернути її додому", - пише він.
"За ці майже два роки від джерел, що заслуговують на довіру, жодної пропозиції про обмін Надії не надходило", - додав президент.
"Закликаю світових лідерів посилити тиск на РФ для звільнення Надії. Якщо для цього потрібно посилити санкції - це необхідно зробити!" - вважає він.
Нагадаємо, названий варіант повернення Савченко в Україну.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?