Через побиття іноземних журналістів в Чечні розгоряється скандал: опубліковано фото
Категорія
Світ
Дата публікації

Через побиття іноземних журналістів в Чечні розгоряється скандал: опубліковано фото

Через побиття іноземних журналістів в Чечні розгоряється скандал: опубліковано фото
Джерело:  online.ua

У світі все більше розгоряється скандал, пов'язаний з побиттям журналістів і правозахисників на дорозі з Інгушетії до Чечні, яке відбулося в ніч на 10 березня.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на дані з соцмереж.
Так норвезький журналіст Ойтен Уінстад виклав в Twitter свої фотографії після побиття і прокоментував інцидент: "Я думав, що якщо мене зуміють витягти з мікроавтобуса, то одразу вб'ють".
Стало відомо також, що у шведської журналістки, ім'я якої поки не називається, сильно порізана нога.
Після цієї події Міністерство закордонних справ Норвегії зажадало від російських дипломатів
пояснень з приводу інциденту.
Тим часом побиття викликало реакцію і в російському суспільстві: біля Адміністрації президента РФ пройшов одиночний пікет - молода людина вийшла з гаслом, на якому написала вимогу про розслідування нападу на журналістів.
Також відреагував на подію і депутат Держдуми Росії Дмитро Гудков.
У своєму Facebook він цитує колегу-депутата Железняка, який заявив: «Росія послідовно відстоює значимість реалізації прав людини і свободи слова. Не можна допустити, щоб воно було використано деструктивними елементами як провокації для дестабілізації обстановки в регіоні і нагнітання
відносин між Росією і країнами, чиї представники постраждали в результаті нападу».
Гудков коментує цей вислів: «Тобто своїх-то журналістів - добре, можна і побити, а ось зарубіжних поки рано. Це ви, деструктивні елементи, трохи поквапилися».
«Заодно нагадаю, що «Комітет проти тортур», офіс якого розгромили цієї ж ночі, раніше був визнаний «іноземним агентом», а The New Times, чийого журналіста побили, нещодавно було винесено попередження Роскомнадзором», - додав Гудков.
За його словами, залишається неясним, «хто ж ці загадкові деструктивні елементи, які б'ють людей під крики «Ви захищаєте терористів», «Зрадники» й інші знайомі слова? Загалом, чекаю, коли депутат Федоров розповість, що це були держдепівські наймити».
Нагадаємо, як повідомляв ONLINE.UA, раніше відбулося кілька нападів на штаб-квартири правозахисних організацій в Інгушетії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?