Тринадцять авторів увійшли до лонг-листа претендентів на Букерівську премію
Категорія
Культура
Дата публікації

Тринадцять авторів увійшли до лонг-листа претендентів на Букерівську премію

Тринадцять авторів увійшли до лонг-листа претендентів на Букерівську премію
Джерело:  Gazeta.ua

У Лондоні оприлюднено довгий список (лонг-лист) претендентів на отримання престижної міжнародної Букерівської премії (Man Booker Prize), що вручається в області англійської літератури.
Про це повідомляє ONLINE.UA.
Серед претендентів відомий турецький письменник Орхан Памук, володар Нобелівської премії з літератури 2006 року. У список Букера він потрапив з книгою "Мої дивні думки".
Також до списку увійшли Жозе Едуарду Агуалуза з Анголи, Олена Ферранте з Італії, Хан Канг з Південної Кореї, Мейліс де Керангаль і Марі Ндіайє з Франції, Єва Курніаван з Індонезії, Ян Ляньке з Китаю, Радуан Нассар з Бразилії, Фістон Мванза з Демократичної Республіки Конго, Ое Кендзабуро з Японії, Акі Оллікаінен з Фінляндії, Роберт Сіталер з Австрії.
Букерівська премія вручається в області англійської літератури з 1969 року. До 2013 року премія присуджувалася авторові, що проживає в одній з країн британської Співдружності, Ірландії чи Зімбабве за твір англійською мовою. Однак потім претендувати на неї дозволили і письменникам з інших країн.
Торішнім лауреатом Букера став уродженець Ямайки Марлон Джеймс за свій роман "Коротка історія семи вбивств".
Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Мігель Сервантес обзавівся сторінкою в Твіттері.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?