Як російські силовики вербують найманців для ДНР/ЛНР: опубліковано відео
Категорія
Україна
Дата публікації

Як російські силовики вербують найманців для ДНР/ЛНР: опубліковано відео

Як російські силовики вербують найманців для ДНР/ЛНР: опубліковано відео

У районі села Троїцьке на Луганщині українським правоохоронцям з дався бойовик ЛНР, який розповів, як російські спецслужби проводять вербування на території Росії.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-центр СБУ.
Як розповів уродженець міста Славута, Хмельницької області, в січні 2014 року він виїхав на заробітки в Росію, де йому вдалося нелегально влаштуватися різноробочим на будівництві. У серпні 2015 року українець втратив документи і звернувся в російську поліцію, щоб їх відновити.
Замість цього представники спецслужб, погрожуючи українцеві тюремним терміном, завербували його, надали довідку на право тимчасового перебування в Росії, видали квиток до Ростова-на-Дону і звідти відправили в зону бойових дій на Донбас.
Українець пройшов місячний тренувальний курс в Стаханові, на Луганщині, а після цього приєднався до однієї з банд в складі ЛНР. Йому була обіцяна зарплата в 15 тисяч рублів щомісяця.
Незабаром бойовик розчарувався в ідеях «русского мира» - за його словами, через нелюдське ставлення ватажків і невиплати зарплати.


Він вирішив скористатися програмою СБУ «На тебе чекають вдома» і самовільно, зі зброєю, кинув позиції бойовиків і здався українським військовим.
Нагадаємо, як повідомляв раніше ONLINE.UA, 9 березня один із ватажків бойовиків Донбасу Денис Пушилін відвідав Адміністрацію президента РФ Володимира Путіна.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?