На Закарпатті вирішився конфлікт із блокадою кордону: опубліковані фото
Категорія
Україна
Дата публікації

На Закарпатті вирішився конфлікт із блокадою кордону: опубліковані фото

На Закарпатті вирішився конфлікт із блокадою кордону: опубліковані фото
Джерело:  file.liga.net

Змінення правил перетину кордону України для автомобілів з іноземною реєстрацією буде тимчасово призупинено до вирішення проблеми на рівні Верховної Ради.
Таке рішення було прийнято на зустрічі керівництва Закарпатської облдержадміністрації, митниці, командування прикордонних загонів області та представниками власників авто з іноземною реєстрацією, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу закарпатського губернатора Геннадія Москаля.
Було вирішено, що автомобілісти зможуть користуватися попередніми правилами перетину кордону до вирішення проблеми на законодавчому рівні.
Також була створена робоча група з представників "іноземних автомобілістів" та Закарпатської митниці.
«Спільна група в стислі терміни (до обіду п'ятниці, 11 березня) розробить пропозиції щодо приведення законодавства України у відповідність зі Стамбульською конвенцією, яка регламентує порядок тимчасового ввезення автомобілів з іноземною реєстрацією на територію інших країн», - йдеться в повідомленні.
До цього власники автомобілів з іноземною реєстрацією перетинатимуть кордон за чинним законодавством.
"Митниця, як і раніше, братиме до уваги довідки зі станцій техобслуговування по поломок автомобілів і вважати їх підставою для відстрочення перетину кордону. Але зі свого боку буде перевіряти такі довідки і в разі їх недостовірності - накладати на порушників штрафи", - додали в прес-службі.
Як відомо, вранці 9 березня водії заблокували головний пункт пропуску на кордоні зі Словаччиною на Закарпатті.
Приводом для акції стала заява Закарпатської митниці про те, що довідка з СТО про ремонт автомобіля більше не є підставою для відстрочення обов'язкового технічного перетину кордону для автомобілів з іноземною реєстрацією.
Нагадаємо, як повідомляв ONLINE.UA, раніше на українському кордоні активісти влаштували блокаду вантажівок з російською реєстрацію.








Фото:  mukachevo.net

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?