Успіхи україньских бійців під Ясинуватою: опубліковані аналіз та відео
Категорія
Україна
Дата публікації

Успіхи україньских бійців під Ясинуватою: опубліковані аналіз та відео

Успіхи україньских бійців під Ясинуватою: опубліковані аналіз та відео
Джерело:  Четверта влада

Українські війска у перші дні березня

 зуміли просунутись до Ясиноватої та вели бої за стратегічно важливе Ясинуватське роздоріжжя, де сходяться головні транспортні артерїї області — Донецьк-Горлівка і Донецьк-Костянтинівка.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на дані vlada.io.
Українській армії вдалося досягти успіхів на лінії фронту та перекрити рух техніки бойовиків по ключовій трасі Донбасу, яка сполучає Донецьк та Горлівку. У свою чергу, бойовики звинувачують одне одного у зраді.

За словами українських бійців, «ми не планували, але вийшло так, що, відповідаючи на їхній вогонь, взяли під вогневий контроль Ясинуватьске роздоріжжя».

«На даний момент у цьому місці практично перекритий рух у сторону Дебальцевгоо (ворожому війську тепер значно складніше дістатися з Донецька до Ясинуватої і далі до Горлівки). Роздоріжжя не під українським контролем, але їздити тут вже не можна. Відстань між нашими військами і ДНР скоротилася до 500 метрів», — зазначили волонтери організації «Повернись живим».

8 березня колишній польовий командир ДНР Ігор Безлер підтвердив, що бойовики Захарченко втратили контроль над трасою, причому зіткнення із ЗСУ вони спровокували самі.



Бойовики пішли в атаку на Авдіївку, але були відбиті і понесли значні втрати: «Видно, на ознаменування недавньо минулої річниці Великої Дебальцевської Битви, «геніальний полководець» Захар вирішив провести нову блискучу операцію «а-ля Мар'їнка». А що ж до результатів? Бійці збірного підрозділу, не маючи чітких розвідданих, понесли втрати та відкотилися на початкове».

«А читати потрібно так: «У результаті тупості керівництва ми прос**ли дорогу Донецьк-Ясинувата-Горлівка» — повідомив Безлер.

«За ці дні 30 (за іншими даними 32) впізнаних 200-х з нашого боку на Ясинуватій, сьогодні їх ховали. Знаходжуся у танковому підрозділі, не скажу якому. Взагалі, укри розстрілюють трасу під Ясинуватою. Тепер прямого шляху з Горлівки на Донецкь немає. Йде жахлива м'ясорубка під Ясинуватою. Багато 200-х, без міри 300-х», — написали у групі «Сводки ополчения «Новороссии».



Карта, складена військовими кореспондентами бойовиків

За повідомленнями журналістів, сутички під Ясинуватою тривають: бойовики намагаються відтіснити українських вояків з нейтральної смуги, яку вони зайняли у ході контрнаступу, аби знову розблокувати трасу на Горлівку.

Місцеві мешканці повідомляють у соціальних мережах, що з Макіївки у бік Ясинуватої рухаються вантажівки з особовим складом, а також бронетехніка.

Нагадаємо, як повідомляв ONLINE.UA, раніше у Донецьку бойовики вирішили закрити головне підприємство міста.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?