Росія відмовилася від відправки поїздів в Україну
Категорія
Україна
Дата публікації

Росія відмовилася від відправки поїздів в Україну

Росія відмовилася від відправки поїздів в Україну
Джерело:  Сьогодні

Росія не планує призначати пасажирські поїзди в Україну в 2016 році через різке падіння пасажиропотоку на цьому напрямку.
Про це заявив гендиректор "Федеральної пасажирської компанії" РФ Петро Іванов, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Сегодня.
"Зараз російські потяги не ходять в Україну. Зараз 10 поїздів, які формуються в Україні, курсують в сторону Москви. Ми не плануємо в цьому році призначати пасажирські поїзди через падіння пасажиропотоку на цьому напрямку", - повідомив Іванов.
Між РФ і Україною наразі немає прямих поїздів формування ФПК. Компанія після подій весни 2014 року поступово скорочувала кількість поїздів власного формування на українських маршрутах. В кінці того ж року вони були повністю скасовані в рамках оптимізації маршрутів через зниження пасажиропотоку.
Територією України проходить лише один транзитний потяг ФПК Москва - Кишинів - Москва з зупинкою в Києві і ряді українських станцій. Решта поїздів, що з'єднують РФ і Україну, належать Українським залізницям і залізничним адміністраціям країн СНД.
Нагадаємо, "міністр інфраструктури і транспорту ЛНР" Олександр Чумаченко заявив, що з 1 березня між самопроголошеними республіками  запускається перший пасажирський поїзд "Луганськ — Ясинувата".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?