Ні, тому що ні: В МЗС розповіли про переговори з Росією по Савченко
Категорія
Україна
Дата публікації

Ні, тому що ні: В МЗС розповіли про переговори з Росією по Савченко

Ні, тому що ні: В МЗС розповіли про переговори з Росією по Савченко
Джерело:  interfax.com.ua

Оскільки Росія відмовилася від усіх домовленостей з Україною щодо Надії Савченко та інших політв'язнів, домогтися їх звільнення можна буде тільки якщо на РФ чинитимуть міжнародний тиск.
Про це розповів посол з особливих доручень Міністерства закордонних справ України Дмитро Кулеба, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Інтерфакс.
"Зараз ми на позиції, що тільки всеосяжний системний і безперервний тиск і перебування питання Савченко та інших політв'язнів в порядку денному всіх переговорних процесів - це шлях до перемоги", - розповів посол.
"Росія зайняла позицію "ні - тому що ні". Значить, нам треба створювати такі дипломатичні комбінації і міжнародні обставини, в яких звільнення Савченко та інших політв'язнів будуть в інтересах самої РФ", - пояснив Кулеба.
За словами Дмитра Кулеби, боротьба за звільнення політичних в'язнів ведеться одночасно на трьох рівнях:

  1. політичному (проблема політв'язнів, - на порядку денному будь-яких переговорів);

  2. юридичному (підтримка взаємодії з адвокатами);

  3. публічному (імена ув'язнених постійно на слуху).

"Ми працюємо вже не тільки на дипломатичному, а на емоційному рівні: тому що коли виступала мама Геннадія Афанасьєва, не стримуючи сліз, вже самі іноземні дипломати були емоційно зарядженими", - додав посол.


Також він розповів про те, що звільнення політичних в'язнів є не тільки професійним, а й моральним зобов'язанням всіх в уряді - від президента України та до українських послів у різних державах світу.


Як повідомляв ONLINE.UA,

Надія Савченко погодилася у випадку необхідності осолити нову політичну силу

.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?