Український дипломат відкрито розкритикував Німеччину за загравання з Путіним
Категорія
Політика
Дата публікації

Український дипломат відкрито розкритикував Німеччину за загравання з Путіним

Український дипломат відкрито розкритикував Німеччину за загравання з Путіним

Німеччина вибрала дружній курс по відношенню до Росії щодо виконання Мінських домовленостей і намагається "перекласти провину" на Україну як на слабку сторону.
Про це заявив український посол в Німеччині Андій Мельник, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Deutsche Welle.
На думку дипломата, Німеччина хоче добитися прихильності від Росії, в той час як в Кремлі це сприймають як слабкість.
"Ці сигнали примирення з Берліна сприймаються як слабкість. Це не розглядається як поступка або переговорна тактика", - заявив Андій Мельник.
Також посол впевнений, що для президента Росії Володимира Путіна повернутися до складу міжнародного клубу високорозвинених країн "Великої вісімки" зараз важливіше, ніж домогтися зняття санкцій з Росії.
Відносно Мінських угод Мельник зазначив, що "завжди легше - кидати виклик слабкій стороні".
"На даний момент відбувається змагання: хто є тим, хто щось не виконав? І зараз ми знаходимося в цій ролі більше, ніж росіяни. Саме це є тим, що українці сприймають як несправедливість", - пояснив дипломат.
Крім іншого, посол застеріг від провалу Мінських угод. На його думку, незважаючи на урядову кризу в Україні, шанси на успіх домовленостей досі перебувають на рівні вище 50%, і йому представляється можливим прийняття закону про вибори для проведення виборів на Донбасі до початку літа.
Як повідомляв ONLINE.UA, представник України в політичній підгрупі Тристороньої контактної групи по Донбасу Роман Безсмертний вважає за необхідне вирішити проблему безпеки на Донбасі перед проведенням виборів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?