У Кучми відзвітували про переговори щодо Мінську: знову чуємо заклики про вибори
Категорія
Україна
Дата публікації

У Кучми відзвітували про переговори щодо Мінську: знову чуємо заклики про вибори

У Кучми відзвітували про переговори щодо Мінську: знову чуємо заклики про вибори

Чергові переговори Тристоронньої контактної групи щодо урегулювання на Донбасі закінчилися констатацією фактів недотримання російськими найманцями досягнутих раніше домовленостей і закликами до організації виборів.
Про це заявив представник України на переговорах Леонід Кучма, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-секретаря українського політика Дарку Оліфер.
Зокрема, на зустрічі проявилася відсутність чіткої позиції щодо Росії як країни-агресора з боку "нормандських" партнерів України - Німеччини і Франції.
За словами Кучми, паризька зустріч глав МЗС України, Франції, Німеччини та Росії не дала очікуваного результату.
"Ми знову чуємо заклики провести вибори на непідконтрольній Україні частини Донбасу, та ще й в першому півріччі. Але як і раніше немає жорсткої і принципової позиції наших партнерів ні про всеосяжне припинення вогню, ні про виведення з території України незаконних військових формувань і важких видів озброєнь, ні про повернення Києву контролю за українсько-російським кордоном", - підкреслив він.
Також в ході переговорів в Мінську піднімалося і питання звільнення українських заручників і допуску до них Міжнародного Комітету Червоного Хреста, які до сих пір не потрапили до людей, яких незаконно утримують бойовики на Донбасі.
"Особливо гостро стояло питання звільнення нашої льотчиці Надії Савченко: невід'ємною складовою виконання Мінських угод. На цьому наголосив і спеціальний представник діючого голови ОБСЄ Мартін Сайдік. Також експерти Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ констатують продовження навчань з бойовою стрільбою на непідконтрольній Україні частини Донбасу. Подібні навчання є прямим порушенням досягнутих минулого тижня домовленостей про відмову від проведення навчальних стрільб уздовж лінії зіткнення", - йдеться в повідомленні.
Нагадаємо, як повідомляв ONLINE.UA, раніше в Мінську учасники Тристоронньої групи домовилися про  заборону на навчання з бойовими стрільбами взжовж лінії розмежування на Донбасі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?