Посол США: Поки гинуть українські військові, ніхто не вимагає виборів на Донбасі
Категорія
Україна
Дата публікації

Посол США: Поки гинуть українські військові, ніхто не вимагає виборів на Донбасі

Посол США: Поки гинуть українські військові, ніхто не вимагає виборів на Донбасі

Ніхто не вимагає від України однобічного виконання зобов'язань у рамках Мінських угод, поки на Донбасі гинуть українські бійці.
Про це заявив посол США в Україні Джеффрі Пайєтт, виступаючи в Києво-Могилянській академії, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на УНІАН.
«З питання безпеки на сході. Для США зрозуміло, що першим важливим кроком у здійсненні Мінських угод є встановлення безпеки. Ніхто не очікує виборів (на Донбасі - Ред.) або прогресу в Раді щодо імплементації зобов'язань, які взяла на себе Україна, поки українські солдати будуть гинути і отримувати поранення щодня», - заявив він.
Також дипломат підкреслив, що в першу чергу необхідно сфокусуватися на встановленні справжнього режиму припинення вогню на Донбасі.
«Ми працюємо над іншими пунктами Мінська, включаючи відновлення Україною контролю над національно визнаними кордонами в кінцевому рахунку», - додав Пайєтт.
Крім того, він підкреслив, що США продовжують «працювати над цим з іншими нашими міжнародними партнерами».
Нагадаємо, як повідомляв ONLINE.UA, раніше Леонід Кучма, представник України на переговорах в Мінську, розповів, я к Росія вимагає провести вибори на Донбасі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?