Російську тенісистку Шарапову відсторонили від усіх змагань
Категорія
Спорт
Дата публікації

Російську тенісистку Шарапову відсторонили від усіх змагань

Російську тенісистку Шарапову відсторонили від усіх змагань
Джерело:  ITF

Російська тенісистка Марія Шарапова тимчасово відсторонена від участі у всіх змаганнях під егідою Міжнародної федерації тенісу (ITF).
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Міжнародну федерацію тенісу.
Рішення набуло чинності 12 березня.
Нагадаємо, що допінг-тест Шарапової, який взяли у неї 26 січня на Australian Open, дав позитивний результат. В організмі спортсменки виявили заборонений препарат мельдоній.
Сама Шарапова зізналася, що приймала препарат протягом 10 років і не знала, що з 1 січня 2016 року він опинився під забороною.
"Це моя помилка, і я несу повну відповідальність за це. Я підвела уболівальників і сім'ю. Не знаю, які будуть наслідки. Я не хочу завершувати кар'єру таким чином. Сподіваюся, що у мене буде ще шанс грати в теніс", - заявила росіянка.
Тепер долю тенісистки вирішать дисциплінарні органи. Перше слухання у справі Шарапової буде проводитися 23 березня в Лондоні.
Як повідомляв ONLINE.UA, міністр спорту Росії Віталій Мутко заявив, що  російські спортсмени повинні користуватися препаратами своєї медицини, а не ловитися на китайському чи латвійському допінгу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?