Встановлено особу смертниці, яка здійснила теракт в Анкарі: з'явилися фото
Категорія
Світ
Дата публікації

Встановлено особу смертниці, яка здійснила теракт в Анкарі: з'явилися фото

Встановлено особу смертниці, яка здійснила теракт в Анкарі: з'явилися фото
Джерело:  online.ua

Теракт в столиці Туреччини Анкарі, який забрав життя 37 осіб, був скоєний двома смертниками - чоловіком і жінкою. Особа останньої встановлена.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на мікроблог Фуада Худавердієва в Twitter.


"Виявлено особу смертниці, яка здійснила вчорашній теракт в Анкарі: Сехер Демір, член ПКК" (мається на увазі PKK, курдська транскрипція назви РПК, Робочої партії Курдистану - прим. Ред.), - пише Фуад.



Як повідомило джерело в поліції, терористка вчилася в університеті міста Баликесір на заході Туреччини.


Інше джерело з правоохоронних органів стверджує, що терористка, ідентифікована за відбитками пальців, на ім'я Cехер Чагла Демір, була членом забороненої в країні Робочої партії Курдистану (РПК).


Представник Національного конгресу Курдистану в Москві Селахаттін Соро заявив, що Робоча партія Курдистану не має відношення до вибуху в Анкарі, тому що «це не її почерк», але Туреччина може використовувати теракт для втручання в ситуацію в сусідніх країнах.


Також з'явилася інформація про автомобіль BMW, на якому смертники протаранили пасажирський автобус ввечері в минулу неділю. Він був викрадений 10 січня в місті Шанліурфа на південному сході Туреччини, в той же день перегнаний в Діярбакир, а 26 лютого - в Анкару.


Повідомляється, що офіційно турецька влада заборонила освітлення теракту в ЗМІ.


Нагадаємо, приватна розвідка США

провела аналіз теракту

.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?