У патріарха Кіріла вирішили прибрати зі шкільної програми російських класиків
Категорія
Культура
Дата публікації

У патріарха Кіріла вирішили прибрати зі шкільної програми російських класиків

У патріарха Кіріла вирішили прибрати зі шкільної програми російських класиків

Протоієрей Російської православної церкви Артемій Владиміров на засіданні патріаршої комісії з питань сім'ї, захисту материнства і дитинства зажадав прибрати зі шкільної програми деякі твори, в яких "оспівується вільне кохання"..
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Українську правду.
Йдеться про такі твори, як "О любви" Антона Чехова, "Кущ бузку" Олександра Купріна і "Кавказ" Івана Буніна. За словами Владимірова, в одному випадку обдурений чоловік вбиває себе, в іншому - розпадається сім'я, в третьому - адюльтер закінчується нічим.
"Ці яскраві художні образи - це міна уповільненої дії для наших дітей. Наша комісія повинна звернутися з пропозиціями до департаменту освіти", - вважає протоієрей РПЦ.
Нагадаємо, зараз в Росії створюється Товариство російської словесності, яке за дорученням президента Володимира Путіна очолив патріарх Кіріл.
"Ми повинні бути всі стурбовані необхідністю радикально поліпшити ситуацію в нашій школі, в тому числі в сфері викладання російської мови та літератури, зробити рекомендації професійно, обґрунтовано, переконливо, в хорошому сенсі деідеологізовано", - розповів про свою нову роботу патріарх.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?