У Обами розповіли, коли чекати виборів на Донбасі
Категорія
Україна
Дата публікації

У Обами розповіли, коли чекати виборів на Донбасі

У Обами розповіли, коли чекати виборів на Донбасі
Джерело:  Гордон

Помічник державного секретаря США з питань Європи та Євразії  Вікторія Нуланд  вважає, що 2016 рік може стати ключовим у справі врегулювання ситуації навколо України.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на  Гордон, який цитує прес-службу комітету Сенату з міжнародних відносин.


"Якщо ситуацію з безпекою вдасться поліпшити в найближчі тижні, якщо заручників повернуть, якщо сторони зможуть завершити переговори про умови проведення виборів і по іншим політичним питанням, ми змогли б побачити обрання до осені легітимних лідерів на Донбасі. До кінця поточного року повинні послідувати виведення російських сил і озброєнь і повернення суверенітету України над своїм кордоном", - сказала Нуланд.


Вона зазначила, що хоча США не є учасниками мінських і нормандських переговорів, Вашингтон продовжить координацію зусиль з європейськими партнерами з тим, щоб зберегти санкції проти Росії, поки та повністю не виконає свою частину угод.


Нагадаємо, раніше посол США в Україні Джеффрі Пайетт сказав, що поки гинуть українські військові,  ніхто не вимагає виборів на Донбасі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?